Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - Donderdag 17 december 2009

* MANNEN AANGEHOUDEN NA AUTODIEFSTAL
VLAARDINGEN - Oktober jongsleden werd de bestelbus van een 28-jarige Capellenaar gestolen. Hij was op dat moment een pakket aan het bezorgen bij een adres aan de Kraanvogellaan. Hij werd op zijn hoofd geslagen. Vervolgens gingen zijn twee belagers er met de bus vandoor. Vorige week namen de verdachten contact op met het slachtoffer. Ze gaven aan dat ze de bus wel terug wilde geven, maar dan moest de Capellenaar wel 2000 euro betalen. Hij kwam dit direct melden op het politiebureau. Hierop hebben rechercheurs intensief onderzoek ingesteld. Het slachtoffer maakte een afspraak met de verdachten. Hij zou in ruil voor het genoemde bedrag, de bus terug krijgen. Dinsdag 15 december moest hij zich melden op de Pelgrimstraat in Rotterdam. De verdachten kwamen hier naartoe voor de overdracht. Wat zij niet wisten was dat ook het observatie team (OT) en de regionale ondersteunings groep (ROG) van de politie aanwezig waren. Nadat de bestelbus getoond werd en het slachtoffer het geld overhandigd had, kwamen de agenten in actie. Zij achtervolgden de verdachten. Een 23-jarige Rotterdammer is klemgereden bij het Spartastadion. De andere verdachte is gevolgd naar zijn woning in Capelle aan den IJssel. Hier is 28-jarige man aangehouden. Het tweetal is ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* TWEE STRAATROVERS AANGEHOUDEN
PERNIS - Twee Rotterdamse jongens van 14 en 15 jaar oud zijn woensdagavond aangehouden als verdachte van een straatroof. Kort na negen uur meldde een 57-jarige Rotterdamse dat ze op de Burgemeester van Esstraat was beroofd van haar tas. De berovers, twee jongens, waren er lopend vandoor gegaan in de richting van de Vermaatweg.
Oplettende getuigen waarschuwden de agenten dat het tweetal op het Leendert Braatpad liep. Daar zijn ze aangehouden. Het tweetal is ingesloten voor nader verhoor. Door het slachtoffer wordt aangifte gedaan.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL OP BAKKERSWINKEL

ROTTERDAM - Een bakkerswinkel op het Samuel Esmeijerplein is woensdagmiddag, rond half zes overvallen door een man.E en medewerkster was aan het werk in de winkel toen een man binnen kwam. Hij bedreigde haar met een mes en nam geld weg uit de kassa. Daarna is hij er vandoor gerend in de richting van de parkeerplaats aan de Otto Verdoornplaats. De politie stelt een nader onderzoek in naar de overval en heeft camerabeelden veiliggesteld


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
DELFSHAVEN - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen met brom- en snorfietsen terug te dringen hielden politieagenten woensdagmiddag een controle. Tijdens de controle die tussen twaalf en zes uur op de Westzeedijk plaatsvond zijn 60 scooterrijders gecontroleerd. In totaal zijn 22 bekeuringen uitgereikt voor onder meer een te hoge constructiesnelheid, het niet bij zich hebben van een rijbewijs en het niet dragen van een helm.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL OP TAXI-CHAUFFEUR

ROTTERDAM - Een Rotterdamse taxichauffeur is in de nacht van woensdag op donderdag, rond twaalf uur, beroofd van onder meer zijn taxi. Op de Beijerlandselaan stapten twee klanten in en vroegen de 32-jarige chauffeur naar het Zuiderziekenhuis te rijden. Op de Rondewei trok een van de mannen een pistool en bedreigde de chauffeur. Hij moest persoonlijke spullen afgeven en uitstappen. De twee gingen er met de taxi vandoor. Omdat deze was voorzien van een GPS-systeem kon de auto worden getraceerd. Hij werd leeg aangetroffen op de Binkhorst. De taxi is veiliggesteld voor sporenonderzoek. Ook zijn camerabeelden van de Beijerlandselaan veiliggesteld.


* STRAATROVERS DIRECT AANGEHOUDEN
ROTTERDAM HILLESLUIS - Politieagenten hielden donderdagochtend twee mannen aan die verdacht worden van een straatroof. Rond half vijf meldde een man bij surveillerende agenten dat hij kort daarvoor op de Beijerlandselaan onder bedreiging van een vuurwapen beroofd was van zijn eigendommen. De aanwezige agenten vroegen direct bij hun collega's van cameratoezicht om beelden van de locaties. Uit de beelden werd duidelijk dat de verdachten in de richting van de Strijensestraat liepen. Daar werd een van de verdachten aangehouden. Twee andere gingen er vandoor. Na een korte achtervolging werd er nog een verdachte aangehouden. Bij fouillering bleek dat hij een klappertjespistool bij zich droeg. Dit is in beslag genomen voor vernietiging. De verdachten, een 28-jarige man uit Goes en een 47-jarige Rotterdammer, zijn overgebracht naar een politiebureau. Hier zijn zij ingesloten in afwachting van het onderzoek. Het onderzoek naar de derde