Gemeente Delfzijl

Scholen Delfzijl Rijkssubsidie voor verbetering binnenklimaat

De schoolbesturen in Delfzijl en de gemeente Delfzijl dienen samen een subsidieaanvraag in bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) om aanspraak te maken op de âRegeling verbetering binnenklimaat huisvesting primair onderwijs 2009â.

Deze regeling is onderdeel van maatregelen van het kabinet om de economische crisis te bestrijden. Het gaat om een rijksbijdrage van 144.832 euro voor het verbeteren van het binnenklimaat en energieverbruik van scholen. Voorwaarde van de regeling is dat de gemeente en de besturen ook bijdragen in de kosten.

Â

Delfzijl vraagt dit geld voor onder andere het vervangen van enkel glas voor dubbelglas, nieuwe HR-ketels, nieuwe luchttoevoer- en afvoersystemen met warmteterugwinning, energiezuinige verlichting en buitenzonwering op zonbelaste gevels. Het gaat om acht scholen: KBS Sterre der Zee, GBS Het Baken, CBS Rengersborg, CBS De Blinke, CBS De Zaaier, OBS Tasveld, OBS De Munte, en OBS Hiliglo.

Â

De gemeente stelt een bedrag van maximaal 106.549 euro beschikbaar voor cofinanciering. De gemeente dekt deze kosten uit de posten Onderwijshuisvesting en Klimaatprogramma. Schoolbesturen dragen financieel ook bij in de voorzieningen die behoren tot hun takenpakket, zoals het plaatsen van HR-ketels.