Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 december 2009

Vier winkelboeven aangehouden

Vriezenveen

De politie Twente heeft op woensdag 16 december vier winkelboeven aangehouden in Vriezenveen. Twee personen, een 29-jarige man uit Almelo en een 32-jarige vrouw uit Budel Dorplein, werden door oplettend winkel personeel betrapt op diefstal in hun winkel aan het Westeinde in Vriezenveen. De twee werden aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De man was in het bezit van een zogenoemd "gapjas". De politie keek in de omgeving rond en trof een auto met een Tsjechisch kenteken aan. In de auto zaten twee mannen, een 27-jarige en een 33-jarige, beiden woonachtig in Gilze. In de auto troffen de agenten gestolen goederen aan. Alle vier zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009063295)

Verdachte aangehouden na inbraak woning Hengelo
In de nacht van vrijdag 21 augustus op zaterdag 22 augustus heeft een inbraak plaats gevonden in een woning aan de Uitslagsweg in Hengelo. Inbrekers hebben een grote chaos achtergelaten met etenswaren en hebben enkele goederen meegenomen. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon een 19-jarige man uit Hengelo worden aangehouden op woensdag 16 december. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraak. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009023782)

Man aangehouden na winkeldiefstal Borne
Een 27-jarige man uit Borne werd woensdag 16 december aangehouden, omdat hij werd betrapt tijdens een winkeldiefstal.

Woensdagmorgen 16 december omstreeks 11.30 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal in een winkel aan de Grotestraat in Borne. Een oplettende caissière zag de man diverse goederen meenomen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De 27-jarige man uit Borne is ingesloten en wordt door de vreemdelingendienst getoetst omdat hij nog in een verblijfsprocedure zit. (2009063227)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen Hengelo
Woensdagavond 16 december omstreeks 19.15 uur deed een 38-jarige man uit Osnabruck een vervelende ontdekking. Bij terugkomst op de parkeerplaats aan Het Plein in Hengelo bleek zijn auto gestolen te zijn. De auto moet tussen 17.45 uur en 19.15 uur gestolen zijn. Het gaat om een rode Landrover, type Defender met het Duitse kenteken OS-WC42. De rode auto heeft een wit dak, een zwarte Imperial en een grijs opgevouwen canvasdoek. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar de auto is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009063414)

Inbreker op heterdaad betrapt
Enschede
Een 37-jarige man uit Enschede werd donderdagmorgen 17 december op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een winkel in Enschede.

Donderdagmorgen 17 december omstreeks 03.15 uur hoorde een getuige lawaai uit een winkel aan de Steenweg in Enschede komen. De getuige schakelde de politie in. Toen de politie bij het pand kwam kijken stonden de oog in oog met een inbreker met bivakmuts op. De man stond nog in de winkel. Na het forceren van een ruit werd de man uit het pand gehaald en aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009063472)

Gevaarlijke medicijnen verloren

Almelo

Donderdag 17 december heeft een 36-jarige man uit Almelo tussen de Ootmarsumsestraat en de Wierdensestraat in Almelo medicijnen verloren.

Het gaat om 21 tabletten Oxazepam 50 mg en 7 tabletten Promathazine 25 mg. Deze medicijnen kunnen bij inname door kinderen gevaarlijk zijn. Een ieder die ze aantreft wordt verzocht ze naar een politiebureau te brengen. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de politie in Almelo via 0900-8844. (2009063524)

Controle zuid-wijken Hengelo
Hengelo
Het voltallige wijkteam van politie Hengelo-Zuid heeft 15 december, naar aanleiding van klachten uit de buurt, een grote controle gehouden in alle zuid-wijken van Hengelo.

De bewoners hadden diverse meldingen van overlast gedaan bij de wijkagenten. Naar aanleiding hiervan is op dinsdagavond 15 december een grote controle geweest in deze wijken. Er werd gecontroleerd op snelheid aan de Industriestraat, Breemarsweg, Staringstraat en Spoelsterstraat. Hier kregen zeven bestuurders een bekeuring omdat zij zich niet aan de maximum toegestane snelheid hielden. Aan de Spoelsterstraat werd tevens gecontroleerd op het parkeergedrag van de bewoners. Eén bewoner kreeg een boete omdat hij zijn auto op het trottoir geparkeerd had. Ook werd gecontroleerd op overlast van jeugd en vuurwerk. Dit is niet waargenomen, waarschijnlijk door het koude weer had de jeugd massaal besloten binnen te blijven. Drie bewoners zijn bezocht omdat zij nog openstaande boetes hadden, zij hebben deze voldaan. Deze wijkcontroles zullen indien nodig worden voortgezet. (2009063074)

Fietser gewond bij aanrijding
Almelo
Woensdag 16 december is een 14-jarige fietser gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij was aangereden door een 48-jarige automobiliste.

Op woensdagmiddag om 15.45 uur rijdt een 48-jarige automobiliste uit Tubbergen over de Anjelierstraat in Almelo. Als zij linksaf slaat de Violierstraat op, ziet zij hierbij een 14-jarige Almelose fietser over het hoofd. Een aanrijding is het gevolg. Hierbij raakt de 14-jarige dusdanig gewond dat zij met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2009063395)