Politie Zeeland


Politieberichten Zeeland 17 december 2009

Z-3660-2009 Inbraak in woning, Axel
In een woning aan de Thorbeckelaan is woensdag ingebroken.
De eigenaar verliet rond 17.30 uur zijn woning. Bij thuiskomst omstreeks 22.45 uur ontdekte hij dat er was ingebroken. De hele woning was overhoop gehaald. Vermoedelijk zijn er sieraden weggenomen.

O-3661-2009 Belg moet rijbewijs inleveren, Goes
Door de politie is afgelopen nacht het rijbewijs ingenomen van een 33-jarige automobilist uit het Belgische Sint Niklaas.
Omstreeks 01.30 kwam een melding binnen dat er een spookrijder zou rijden op de A58. Ter hoogte van de afslag Goes zagen agenten een Belgische personenauto op de vluchtstrook staan. De bestuurder werd aangesproken en onderworpen aan een blaastest. Toen na drie keer blazen er nog geen uitslag was, werd de bestuurder aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarop zijn rijbewijs werd ingenomen.
De man verklaarde dat hij vanuit Antwerpen onderweg was naar Breda. Hij was er zich niet van bewust dat hij een verkeerde afslag had genomen en uiteindelijk in Goes was beland.

O-3662-2009 Gereedschap weg na inbraak, Sint Maartensdijk
Op een bouwterrein aan de Sportlaan is tussen woensdag 17.00 en donderdag 06.30 uur ingebroken.
Nadat eerst tevergeefs was geprobeerd in te breken in de uitvoerderskeet werd nadien ingebroken in de zaagloods. Daar werd elektrisch gereedschap weggenomen met een nog onbekende waarde.

O-3663-2009 Man gespiest aan trekhaak, Kapelle
Een 81-jarige man uit de gemeente Kapelle is vanmorgen gewond geraakt bij een bizar ongeluk.
Het slachtoffer had rond 09.30 uur zijn auto geparkeerd op het parkeerterrein bij de C1000. Hij stond achter zijn auto toen achter hem een ander voertuig uit een parkeervak wegreed. Door nog onbekende oorzaak heeft deze auto de 81-jarige man geraakt waarna hij met zijn been op de trekhaak van zijn eigen auto werd gespiest en bekneld kwam te zitten.
Brandweer, politie en een ambulance kwamen ter plaatse. Ook een traumahelikopter werd gewaarschuwd om bijstand de verlenen. De man is uiteindelijk per traumaheli overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.