Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 17-12-2009

Waarschuwingsschot voor berover

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een persoon beroofd. Een agent loste een waarschuwingsschot.

Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie de melding dat een 20-jarige man uit Austerlitz was beroofd van zijn telefoon op de Binckesstraat. Het slachtoffer reed op zijn fiets en werd op een gegeven moment van zijn fiets getrokken door enkele personen. Hij werd op de grond gegooid en door drie personen onder bedwang gehouden. Hij kreeg een mes op zijn keel gezet en moest zijn mobiele telefoon en zijn portemonnee afgeven. Na deze ernstige beroving renden de jongens hard weg. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Met meerdere agenten werd uitgekeken naar de verdachten en op de Van Almondestraat werd een persoon aangetroffen die voldeed aan het signalement. Bij het zien van de agenten rende de verdachte direct weg en verdween in een brandgang. Een agent, die de man achterna rende, riep meerdere malen dat hij moest stoppen. Dit deed hij niet.

De agent pakte zijn vuurwapen en loste twee waarschuwingsschoten in de lucht. De verdachte bleef doorrennen en verdween vervolgens in een brandgang en was niet meer te traceren.

De politie is op zoek naar de verdachten en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Signalement van de berovers. Marokkaanse jongens, ongeveer 17 jaar oud, allen in zwart gekleed en twee droegen een capuchon.