Gemeente Zederik


Waarnemend burgemeester

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, benoemt met ingang van 2 januari 2010 de heer H.A. (Huub) van der Meer tot waarnemend burgemeester in de gemeente Zederik. De heer Van der Meer is 66 jaar en lid van het CDA.

De huidige burgemeester van de gemeente Zederik, de heer J.F. Koen, is met ingang van
2 januari 2010 benoemd tot burgemeester van Capelle aan den IJssel. Hierdoor ontstaat er een vacature in de gemeente Zederik. Vanwege de komende gemeenteraadsverkiezingen, en in het belang van een goede taakuitoefening door het college, is besloten tot aan de vervulling van de ontstane vacature een waarnemer te benoemen.

De commissaris heeft aan de fractievoorzitters en collegeleden van de gemeente Zederik de heer Van der Meer voorgedragen. Na een gesprek met de heer Van der Meer hebben zij unaniem ingestemd met deze voordracht.

De heer Van der Meer heeft een ruime ervaring in het openbaar bestuur. Hij was 15 jaar lid van Provinciale Staten, als statenlid, fractievoorzitter en gedeputeerde. Van 1993 tot 2004 was de heer Van der Meer burgemeester van De Lier en van 2004 tot maart 2006 was hij wethouder en eerste loco-burgemeester van de gemeente Westland. Sinds 2006 is de heer Van der Meer waarnemend burgemeester in de gemeente Moordrecht. Deze gemeente wordt per 1 januari 2010 met de gemeenten Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle samengevoegd tot de nieuwe gemeente Zuidplas.

De procedure voor de benoeming van een kroonbenoemde burgemeester in de gemeente Zederik wordt in juni 2010 gestart. Naar verwachting wordt in het najaar de voordracht van de vertrouwenscommissie bekend, zodat de nieuwe burgemeester begin 2011 kan aantreden.

Persbericht Provincie Zuid-Holland