Vilans


Vilans, kenniscentrum langdurende zorg, sluit locatie Hoensbroek in het zuiden van het land

Eind 2009 sluit Vilans, kenniscentrum langdurende zorg, de locatie Hoensbroek in het zuiden van het land. Vanaf dat moment opereert Vilans uitsluitend vanuit haar hoofdlocatie in Utrecht. Een aantal activiteiten draagt Vilans over aan de Hogeschool Zuyd.

Vilans ondersteunt zorgorganisaties in het hele land met praktijkgerichte kennis, om de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen die langdurend zorg nodig hebben. De locatie Hoensbroek had voorheen een regionale inbedding in het zuiden van het land, met name op het gebied van technologie, de zorg voor chronisch zieken en revalidatiezorg. De opdrachten vanuit de regio namen echter af, waardoor het werken in de regio steeds minder voordelen had.

Een beperkt aantal activiteiten heeft Vilans inmiddels overgedragen aan de Hogeschool Zuyd. Het gaat hier vooral om onderzoek- en ontwikkelactiviteiten met een regionale inbedding op het gebied van Technologie. Het leeuwendeel van de overige activiteiten wordt overgeheveld naar Utrecht. Het gaat om Participatie en Technologie, Chronisch Zieken, Gehandicaptenzorg, en Ouderenzorg. De medewerkers zetten hun werk voort vanuit Utrecht. Een aantal andere medewerkers is overgestapt naar de Hogeschool Zuyd om van daaruit verder te werken aan zorg en technologie. Vilans blijft prioriteit geven aan samenwerking met partners in Zuid-Nederland, waaronder Hogeschool Zuyd.

De overige diensten van Vilans blijven onverminderd beschikbaar, nu vanuit de locatie in Utrecht. Zo blijft Vilans organisaties in de langdurende zorg bijstaan met vernieuwende en praktijkgerichte kennis. Laatst gewijzigd op: 17 december 2009