Ministerie van Defensie

Herinneringsmedaille voor Afrikaanse missie

17 december 2009, 12.19 uur

De genisten van de Koninklijke Landmacht die in september en oktober van dit jaar waren uitgezonden naar Burundi hebben vandaag de Herinneringsmedaille Vredesoperaties ontvangen. De uitreiking vond plaats op de Prinsen Margrietkazerne in Wezep, de thuisbasis van de militairen.

Brigadegeneraal Jan Broeks, commandant van het Operationeel Ondersteuningscommando Land, reikte de onderscheidingen aan de 39 genisten uit. Het thuisfront ontving als blijk van waardering een verzilverd roosje en het speciale kindermedaillon.

Missie in Burundi

De constructie van legeringsgebouwen in Burundi. - Foto: ministerie van Defensie

De militairen van 101 Geniebataljon hebben tijdens hun missie gewerkt aan de opbouw van de constructiecapaciteit van de Burundese genie. De Nederlanders brachten hun kennis en vaardigheden over aan de Burundese collega´s. Hiermee kunnen zij zelf de wederopbouw van hun land realiseren.

De missie in Burundi is een onderdeel van het samenwerkingsverband dat op 10 april 2009 is ondertekend tussen Nederland en Burundi voor de ontwikkeling van de veiligheidssector in het Afrikaanse land.