Buma/Stemra

Persbericht: Proefschrift "Working on a Dream" biedt muzikanten handvatten voor de top
17-12-2009
3 december 2009 / Hoofddorp - Koos Zwaan volgde voor zijn proefschrift `Working on a Dream - Careers of Pop Musicians in the Netherlands' aan de Universiteit van Utrecht 370 relatief onbekende muziekanten die groot muzikaal succes én een professionele carrière nastreven. Zwaan onderzocht wat een artiest nodig heeft om succesvol te worden in de Nederlandse popmuziek. "Naast goede muziek is een professioneel netwerk verreweg het belangrijkst om als muzikant een succesvolle carrière te hebben. Daarnaast spelen steun van de omgeving en een professionele houding een belangrijke rol in het succes van een muzikant," aldus Koos Zwaan.

Buma/Stemra zet zich naast haar core business in om nieuw muzikaal talent handvatten te bieden de top in de Nederlandse muziekscene te bereiken en moedigde Koos Zwaan's aan dit proefschrift te schrijven. Cees Vervoord, directievoorzitter Buma/Stemra: "Wij zijn trots op de manier waarop Zwaan de essentials in beginnende carrières van ambitieuze Nederlandse pop muzikanten in kaart heeft gebracht in zijn proefschrift. Hij levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse popcultuur. Bovendien zal zijn werk een eyeopener zijn voor veel nieuwe muzikale talenten." Het proefschrift is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Buma/Stemra.

Over Buma/Stemra

Buma/Stemra behartigt in Nederland de belangen van binnen- en buitenlandse muziekauteurs en uitgevers. De kerntaak van Buma/Stemra bestaat uit de exploitatie (incasseren en uitkeren van vergoedingen) en het management van muziekauteursrechten voor bij haar aangesloten componisten, tekstdichters en muziekuitgeverijen. Buma/Stemra voert haar diensten op een zakelijke en efficiënte wijze uit via belangenbehartiging en dienstverlening met de hoogste kwaliteit tegen de laagst mogelijke kosten. Buma/Stemra beschermt het muziekauteursrecht en ondersteunt het cultureel (nationaal) muziekproduct. Meer informatie: www.bumastemra.nl


Noot voor de redactie (