Buma/Stemra

Persbericht: Win een Interactive Award en EUR 5000 met jouw vernieuwende muzieksite concept
17-12-2009
3 december/ Hoofddorp - Bands, muzikanten en artiesten die internet op een innovatieve manier gebruiken om hun muziek te promoten, kunnen hun interactieve concept aanmelden op interactive-award.nl om kans te maken op de Artist Award voor het meest grensverleggend concept. Op vrijdag 15 januari 2010 worden deze prijzen uitgereikt tijdens muziekfestival Eurosonic/Noorderslag in Groningen. Inschrijven kan t/m 21 december 2009 op
www.interactive-awards.nl

Nieuw: Company Award

De Interactive Awards is een initiatief van Eurosonic/Noorderslag, theFactor.e en Buma/Stemra om Europees talent te stimuleren en acts en bedrijven in de schijnwerpers te zetten die op interactief marketing gebied inspirerend zijn voor anderen. Nieuw dit jaar is de Company Award, een initiatief van Buma/Stemra. Innovatieve bedrijven met een vernieuwend, legaal muziekportalconcept of applicatie kunnen dit jaar voor het eerst ook een prijs winnen voor hun grensverleggende muzikale concept. Bedrijven kunnen zich niet inschrijven voor deze categorie maar worden geselecteerd door een deskundige jury en krijgen bericht als zij genomineerd zijn. Artiesten, muzikanten en bands kunnen zich daarentegen wel aanmelden voor de Artist Award. Het prijzenpakket bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en twee dagen studiotijd in Studio Spitsbergen in Groningen (alleen bij de Artist Award).

Nominaties & Awarduitreiking

De 5 nominaties van de Artist Award worden op 23 december op www.interactive-awards.nl bekend gemaakt. Op 15 januari 2010 wordt tijdens muziekfestival Eurosonic/Noorderslag in Groningen de awards uitgereikt aan de winnaars van het beste interactieve concept. De Artist Award heeft de afgelopen edities al de aandacht van gerenommeerde bands weten te trekken. Zo waren Bløf en Zuco 103 onder meer genomineerd voor de Artist Award 2009. Silence Is Sexy was uiteindelijk de band die de prijs vorig jaar in de wacht sleepte.


Noot voor de redactie (