Politie Hollands Midden

Oegstgeest, Sassenheim - Illegaal vuurwerk in beslaggenomen

Oegstgeest, Sassenheim, 17-12-2009 o De politie heeft woensdag 16 december een 18-jarige inwoner van Oegstgeest aangehouden vanwege het in het bezit hebben van illegaal vuurwerk. De politie had van de week meldingen binnengekregen over het vuurwerk.

In de slaapkamer van de Oegstgeestenaar werden onder meer twee 100.000 klappers, vlinders, 224 stuks thumping thunders, strikers en lawinepijlen aangetroffen. Volgens de Oegstgeestenaar heeft hij het vuurwerk enkele weken geleden gekocht bij een plaatsgenoot. Deze, eveneens, 18-jarige verdachte werd woensdagmiddag aangehouden in zijn woning. Bij hem werden ook diverse soort illegaal vuurwerk zoals, nitraten, cobras, vuurpijlen, vlinders aangetroffen. Terwijl agenten in zijn kamer aan het zoeken waren, kwam de verdachte thuis en heeft aangegeven nog meer vuurwerk achter een schuifwand op zolder te hebben. Al het vuurwerk is in inbeslaggenomen. De verdachte vertelde het vuurwerk in België te hebben verkocht en heeft hij aan een aantal personen doorverkocht.

Sassenheim Waarschuwingsfakkels in beslaggenomen De politie heeft donderdag 17 december veertien waarschuwingsfakkels die in de scheepvaart worden gebruikt in beslaggenomen. De politie had informatie dat, een 30-jarige Sassenheimer, in het bezit zou zijn van illegaal vuurwerk. De verdachte bleek waarschuwingsfakkels in zijn woning te hebben en heeft deze aan de agenten overhandigd.

De jaarwisseling moet een mooi spontaan feest zijn, dat we met elkaar maken. Het kan nog feestelijker als het aantal gewonden als gevolg van vuurwerk omlaag gaat. U kunt daarbij helpen. Dat kunt u doen door geen illegaal vuurwerk aan te schaffen en vermoedens van illegaal vuurwerk te melden bij de politie (0900-8844) of via MMA 0800-7000. Door het gevaarlijke vuurwerk van de straat te halen, hopen we dat er minder gewonden vallen