Gemeente Alphen aan den Rijn

Nieuwe aanbieders Hulp bij het Huishouden bekend

De uitslag van de Europese aanbesteding voor het leveren van Hulp bij het Huishouden in gemeente Alphen aan den Rijn is bekend. Klanten kunnen nu een keuze maken tussen nieuwe aanbieders. Om de keuze makkelijker te maken, wordt er een informatiemarkt georganiseerd.

De contracten met de huidige aanbieders, ActiVite en IZO, lopen op 1 februari 2010 af. Dit betekent dat Wmo-klanten een keuze kunnen maken tussen hulp in natura van een nieuwe aanbieder of een persoonsgebonden budget (pgb). De nieuwe aanbieders zijn geselecteerd op belangrijke criteria, zoals kwaliteit, klantvriendelijkheid en flexibiliteit.

Hulp in natura
De Hulp bij het Huishouden is opgedeeld in twee categorieën. Categorie
1 betreft directe ondersteuning in de huishouding en bij het schoonmaken, bijvoorbeeld licht poetswerk in huis, kamers opruimen en boodschappen doen. Voor hulp in deze categorie kunnen klanten kiezen uit Wijdezorg, Axxicom, T-Zorg, TSN en ActiVite. Categorie 2 betreft het organiseren van het huishouden van een klant. De werkzaamheden zijn niet alleen gericht op het schoonmaken van het huis, maar daarnaast ook hulp bij het bereiden van maaltijden en dagelijkse verzorging van de klant. In deze categorie bieden Wijdezorg, Axxicom, T-Zorg, TSN en IZO hulp aan.

De aanbesteding zou er voor kunnen zorgen dat klanten te maken krijgen met een nieuwe, onbekende hulp. Daarom is er wettelijk geregeld dat de nieuwe aanbieders afspraken maken met de huidige aanbieders over de mogelijke overname van personeel.

Informatie
De huidige klanten hebben inmiddels informatie ontvangen over de nieuwe aanbieders en hoe zij hun keuze kenbaar kunnen maken. Voor klanten die eerst persoonlijk kennis willen maken met de zorgaanbieders, organiseert de gemeente een informatiemarkt. Deze bijeenkomst wordt gehouden op 7 januari 2010 van 16.00 uur tot 18.00 uur in Commissiekamer II in het stadhuis in Alphen aan den Rijn. Ook kunnen klanten met vragen terecht bij de medewerkers van het Wmo-loket.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen