Gemeente 's-Hertogenbosch

17-12-2009
Gemeente 's-Hertogenbosch bespaart energie voor het klimaat

In 2050 wil 's-Hertogenbosch een klimaatneutrale gemeente zijn. Dat betekent dat we wonen, werken en produceren zonder negatieve invloeden op het klimaat. De gemeente wil zo bijdragen om te voorkomen dat het klimaat verandert. In het plan "Stappen naar een Klimaatneutraal 's-Hertogenbosch" staan projecten om minder energie te gebruiken. Ook zijn er projecten om duurzame energie, zoals zonnepanelen en windmolens, op te wekken. Verschillende projecten zijn dit jaar gestart.

Het klimaat verandert
In Nederland worden de zomers warmer en droger en de winters natter. Er vallen meer hevige regenbuien. De stijgende zeespiegel en hoge waterstanden van rivieren kunnen tot wateroverlast leiden. Voor vele gebieden in de wereld zorgt de klimaatverandering voor grote rampen, zoals lange droogtes en overstromingen.

Samenwerking met bewoners en bedrijven: doe mee! De gemeente kan deze grote klus natuurlijk niet alleen klaren. Voor veel projecten wil de gemeente samenwerken met bewoners, bedrijven en andere organisaties. Huurt u een huis? Of bent u eigenaar van een huis of een bedrijf? Dan kunt u geld en energie besparen. De gemeente heeft hiervoor een aantal projecten. Kijk hier hoe u mee kunt doen.

Wilt u weten wat er allemaal al gebeurt in 's-Hertogenbosch? Op de kleurrijke Klimaatkaart 's-Hertogenbosch staan 18 klimaatprojecten van bewoners, bedrijven, woningcorporaties en van de gemeente. Het zijn allemaal projecten die bijdragen aan een klimaatneutraal `s-Hertogenbosch in 2050. U kunt de kaart gratis bestellen via deze website.

Meer informatie

* www.s-hertogenbosch.nl/klimaatneutraal