Gemeente Delft

Tijdelijke situatie rondom Delfts station gedurende bouw spoortunnel

De tijdelijke situatie rondom het station Delft, gedurende de bouw van de spoortunnel, is bekend. Het busstation verhuist naar de achterzijde van het treinstation op het voormalige parkeerterrein aan de Laan van Vollering. Bussen en taxi's rijden over de Laan van Vollering via de nieuwe aansluiting op de Van Bleyswijckstraat de Westlandseweg op. De Coenderstraat wordt 1-richting verkeer vanuit het Bolwerk, hier rijden geen bussen.

Fietsers en voetgangers aan de voorzijde kunnen net als nu over de bestaande brug tegenover de Barbarasteeg naar het stationlopen of fietsen. Het spoortunneltje blijft gedurende de bouwwerkzaamheden open. Er komt een extra trap voor voetgangers naast het GWK kantoor naar perron 1 als de hoofdingang in de loop van 2010 niet meer bereikbaar zal zijn. Aan de achterkant wordt een loopbrug vanaf het tijdelijk busstation naar de perrons aangelegd.

Wanneer de tijdelijke situatie ingaat is afhankelijk van meerdere factoren. Het busstation wordt ofwel eind januari 2010 naar de achterzijde verplaatst ofwel in maart 2010. Begin januari 2010 is de exacte datum bekend.

Na het verplaatsen van het busstation ontstaat ruimte om aan de voorzijde de bouwput in te richten met de diepwandstellingen.

De loopbrug over het spoor wordt naar verwachting 5 en 6 maart 2010 geplaatst omdat dit het eerste buitendienststellingsweekend van het treinverkeer is.

Er is een vereenvoudigde plattegrond van de tijdelijke situatie in de maak. 11 januari is de schriftelijke informatie gereed. Deze informatie komt dan ook beschikbaar via www.spoorzonedelft.nl.

Informatiebijeenkomsten in januari 2010

Begin januari vinden er verschillende informatieavonden voor omwonenden plaats Inhoudelijke deskundigen zijn aanwezig om de tijdelijke situatie nader toe te lichten. Begin januari worden de bewoners formeel uitgenodigd. Voor pers organiseren we een perswandeling.