Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 17-12-2009

Winkeldief na achtervolging aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagavond omstreeks 18.00 uur op
aanwijzing van medewerkers van een sportartikelenwinkel een 23-jarige man uit Rijen aangehouden voor winkeldiefstal. De Rijenaar had uit de winkel sportkleding en een zonnebril met een gezamenlijke waarde van 94 euro gestolen.

Agenten zagen rond 17.55 uur een medewerker van een
sportartikelenwinkel aan de Veemarktstraat rennen in de richting van de Grote Markt. Zij vertelde de dienders dat ze met collega's achter een winkeldief aanzat. De dief bleek zich inmiddels verstopt te hebben in een restaurant op de Havermarkt. Hij is daar aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Hij heeft een Au-dagvaarding gekregen.

ETTEN-LEUR: Bij een cadeauwinkel in het centrum is gistermiddag door de bewakingsdienst een 33-jarige man uit Oudenbosch aangehouden voor diefstal. Hij had twee lego pakketten gestolen met een waarde van 74,95 euro. De verdachte wordt uitgenodigd voor een TOM zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie).

Inwoner Baarle-Nassau (42) zwaar gewond bij ongeval

BAARLE-NASSAU: Een 42-jarige man uit Baarle-Nassau is gistermorgen op de Lijsterlaan zwaar gewond geraakt bij een ongeval toen hij bezig was met een slijptol aan een kanteldeur.

Het slachtoffer was bij zijn woning bezig met een oude kanteldeur die uit het kozijn was genomen. Hij wilde die uit elkaar halen door delen ervan met een slijptol los te maken. Hij zou een deel van de
kanteldeur hebben geslepen, terwijl een veer van het kantelsysteem flink gespannen stond. Nadat deze doorgeslepen was, trok deze met kracht het systeem rond, waardoor dit tegen zijn hoofd kwam. Hij stond op een tweedelig trapje, viel achterover en kwam met zijn achterhoofd op de grond terecht. Hij raakte zwaar gewond aan zijn hoofd. Ter plaatse werd het slachtoffer gestabiliseerd door een traumateam en het personeel van twee ambulances. Hij is vervolgens naar het St.
Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Er waren ook twee medewerkers van een timmerbedrijf ter plaatse die al bezig waren met het plaatsen van een nieuwe garagedeur en kozijn.

Bredanaar ( 43) aangehouden voor lokaalvredebreuk

BREDA: De politie heeft gisterenmiddag rond 16.50 uur op aanwijzing van personeel in een supermarkt aan de Baliëndijk een 43-jarige Bredanaar aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man was ondanks een winkelverbod de zaak binnen gegaan. Hij had op 24 januari 2009 een winkelverbod gekregen nadat hij betrapt was op diefstal. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. Hij is ingesloten omdat hij een
onherroepelijke boete van 90 euro had openstaan en geen geld had.

Medewerkster bakkerij mishandeld door 23-jarige Bredanaar

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur in het winkelcentrum de Barones een 23-jarige Bredanaar aangehouden die een medewerkster van een bakkerij had mishandeld.

De verdachte had in de bakkerij een broodje gezond besteld. Hij zei dat hij oude kaas op zijn broodje wilde. De verkoopster ging daarmee aan de slag. Hierop bleef hij haar voortdurend commanderen en riep je moet dit en je moet dat, op de vraag of hij ook vlees wilde schreeuwde hij dat hij alleen oude kaas op zijn broodje wilde. De medewerkster was zijn commentaar op een gegeven moment beu en vorderde dat hij de winkel moest verlaten. Hierop riep de man tegen haar dat ze een racist was, hij sloeg haar volgens tegen haar lip die begon te bloeden en dik werd. Ook uitte hij dreigende taal in haar richting. Agenten die gewaarschuwd waren, hebben de agressieve jongeman aangehouden. Er zijn een aangifte en een verklaring van een getuige opgenomen. Op het bureau vond de verdachte het nodig om zijn behoefte in de cel te doen. Hij heeft een AU-dagvaarding gekregen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 17-12-2009 12:56 | © Regio Midden en West Brabant |