Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 17 december

Alkmaar, 17-12-2009 o 13.00 uur

Huiselijk geweld

Enkhuizen, woensdag 16 december

Op woensdagmiddag werd een 23-jarige man uit Enkhuizen aan gehouden wegens mishandeling van een vriendin. De man was bij de vrouw op visite. Aangezien de situatie in huis niet gezellig was, vroeg de vrouw aan de man om te vertrekken. Hierdoor ontstond onenigheid waarbij de man de vrouw in het gezicht sloeg. De vrouw raakte even buiten bewustzijn. Zij bleek ook een gebroken neus en een afgebroken tand te hebben. Toen de vrouw bijkwam, bleek de man nog in huis te zijn. De vrouw verliet hierop de woning en belde de politie.

Toen de politie bij de woning kwam, was de man verdwenen. Hij meldde zich echter korte tijd later. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel

Hoorn, woensdag 16 december

Op woensdagmiddag omstreeks 17.35 uur raakte een 18-jarige jongen uit Hoorn gewond bij een verkeersongeval op de Ysselweg in Hoorn.

Een 52-jarige man uit Blokker reed in een personenauto over de Ysselweg. Ter hoogte van Oostergouw moest hij afremmen voor een oranje verkeerslicht. Tegelijkertijd veranderde hij van rijstrook, omdat hij bij het verkeerlicht linksaf wilde slaan. Tijdens deze manoeuvre werd de automobilist aan de linker zijde ingehaald oor het slachtoffer, die op een bromfiets reed.

De bromfietser raakte de linker buitenspiegel van de auto, reed tegen de middenverhoging in de weg, kwam ten val en kwam zelf tot stilstand tegen de paal van het verkeerslicht. De jongen liep onder anderen verwondingen aan zijn gezicht op. Hij werd voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Autos van de weg door gladheid

Regio, donderdag 17 december

De eerste echte winterse dag overviel veel automobilisten in de regio. Op diverse plaatsen ontstond schade door kleine slippartijtjes en kop- staartbotsingen. De schade bleef beperkt en ook werden er geen gewonden gemeld. De meeste aanrijdingen werden overigens door de betrokken bestuurders zelfs opgelost.

In drie gevallen raakten autos van de weg. Omstreeks 07.55 uur reed een bestuurder met zijn personenauto over de Westfriesedijk onder Warmenhuizen. Door de gladheid en een knikje in de weg ter hoogte van de Oudewal, raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. Hij raakte naast de weg en reed de dijk af. Onderaan de dijk kwam hij tot stilstand tegen een aarden wal. De bestuurder, die geen veiligheidsgordel droeg, raakte gewond en werd met mogelijk een hersenschudding ter observatie opgenomen.

Omstreeks 07.50 uur reed een man in een personenauto over de West-frieslandsingel in Heerhugowaard. Door de gladheid raakte de auto in een slip en raakte van de weg. De auto kwam tot stilstand in een naast de weg gelegen sloot. De bestuurder raakte niet gewond.

Omstreeks 05.45 uur raakte een vrachtwagen (vuilniswagen) van de Noordervaart in Stompetoren. De vrachtwagen kantelde en kwam op de kop in de naast de weg gelegen sloot terecht. De bestuurder werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. In de loop van de ochtend werd de Noordervaart afgesloten in verband met bergingswerkzaamheden.

Snelheidscontrole

Den Helder, woensdag 16 december

Op woensdag werd op twee plaatsen in Den Helder een snelheidscontrole gehouden. Van 15.50 tot 18.50 uur werd gecontroleerd op de Zanddijk. Van de 605 gecontroleerde voertuigen reden er 99 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur. Tussen 19.20 en 21.35 uur werd gecontroleerd op de Rijksweg. Van de 737 voertuigen reden er 111 sneller dan de toegestane 80 per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 179 km per uur.