Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.15 uur

Utrecht, 17-12-2009

Mannen aangehouden bij inbraak woning

NIEUWEGEIN Naar aanleiding van een inbraak in een woning aan de Rapsodielaan op woensdag 16 december omstreeks 15.00 uur lukte het om drie van de vier inbrekers op heterdaad aan te houden.

Na de melding dat er een inbraak gaande was, stuurde de centralist van de politiemeldkamer diverse politie-eenheden naar de opgegeven locatie. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, hadden de vier de woning weer via de achterzijde verlaten en waren rennend de wijk ingevlucht.

Na een achtervolging door diverse politiemensen lukte het de inbrekers aan te houden op de Preludelaan, Sweelincklaan en de Spinethof. Het gaat om een 28-jarige man uit Utrecht, een 39-jarige man uit Spijkenisse en een 34-jarige man zonder vast woonadres of verblijfplaats.

Het onderzoek naar de inbraak en naar de vierde ontkomen inbreker, wordt voortgezet.

Automobilist onder invloed betrapt

HOUTEN Een 31-jarige automobilist uit Utrecht is donderdag 17 december omstreeks 02.10 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende politiemensen controleerden hem op de Utrechtseweg. Bij het aanspreken constateerden de politiemensen dat sprake was van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 710 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van hem werd ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.