Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 13.20 uur

Utrecht, 17-12-2009

Mannen met hennep aangehouden

BREUKELEN Een 28-jarige man uit Utrecht en twee mannen met de Franse nationaliteit van 29 en 27 jaar, zijn betrapt op het bezit van twee kilo hennep.

Surveillerende politiemensen controleerden op donderdag 17 december omstreeks 01.45 uur op de Rijksweg A-2 een personenauto met drie inzittenden vanwege een defect achterlicht. Bij het aanspreken van de bestuurder, kwam er een sterke henneplucht uit de auto. Hierop besloten de politiemensen de drie aan te houden en troffen in de auto twee zakken met in totaal twee kilo henneptoppen aan.

De drie zitten voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden

WOERDEN Een 30-jarige man uit Nieuwegein is donderdag 17 december omstreeks 03.40 uur aangehouden op verdenking van het plegen van verzet bij zijn aanhouding.

Politiemensen hadden een verzoek gekregen om naar de Tournoysstraat te gaan omdat daar twee mannen op straat stonden, waarvan er een behoorlijk hard aan het schreeuwen was en overlast veroorzaakte voor de buurt. Op het moment dat de politiemensen deze schreeuwende man wilden aanhouden voor het verstoren van de nachtrust, ging hij door het lint.

Hij verzette zich hevig en moest met gepast geweld onder controle worden gebracht. Zelfs nadat de man was geboeid, bleef hij zich verzetten en schopte hij naar de politiemensen. Met enige moeite kon hij in de politieauto worden geplaatst en werd hij overgebracht naar het politiebureau. De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Acht mannen aangehouden

MAARSSEN Naar aanleiding van het inbreken/insluipen in het buurthuis aan de Kuyperstraat heeft de politie op donderdag 17 december omstreeks 01.30 uur acht mannen aangehouden. Het gaat om inwoners van Maarssen en Utrecht variërend in leeftijd tussen de 19 en 24 jaar.

Politiemensen stelden op verzoek van de politiemeldkamer een onderzoek in, omdat was gezien dat een aantal personen via een raam het buurthuis waren binnengeklommen. Ter plaatse hoorden zij geluiden uit het gebouw komen en gingen het buurthuis binnen. Uit onderzoek bleek dat een deur van het toilet was gebarricadeerd en dat meerdere personen in het toilet zaten. Zij voldeden niet aan het verzoek om tevoorschijn te komen, waarop de deur werd geforceerd. De mannen werden uit het toilet getrokken en vervolgens aangehouden.

De acht zitten voorlopig vast en nader onderzoek wordt ingesteld.

Mannen aangehouden

GOUDA/OUDEWATER Twee mannen van 21 en 22 jaar uit Rotterdam zijn op donderdag 17 december omstreeks 02.30 uur aangehouden in Gouda.

Surveillerende politiemensen controleerden daar de personenauto waarin de twee reden. Zij zagen dat er in het contact geen sleutels zaten en dat de bedrading was doorverbonden. Uit kontakt met de eigenares van de auto, bleek dat de auto kort daarvoor van de Brede Dijk was gestolen. Hierop werden de twee op verdenking van diefstal van de auto aangehouden.

In de gestolen auto werden diverse autoradios aangetroffen. De twee zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De aangetroffen autoradios zijn in beslag genomen.