Gemeente Sint-Oedenrode


Laatste wijziging op: 17 december 2009

Persbericht: gemeenten zetten samenwerkingsverband voortvarend voort

Verdergaande samenwerking tussen Haaren, Maasdonk, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode

De gemeenten Haaren, Maasdonk, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode gaan met hun samenwerking voortvarend door. De colleges van B&W van de afzonderlijke gemeenten hebben dit op dinsdag 8 december jl. besloten. De gemeente Landerd neemt niet meer deel aan de samenwerking. Tot voor kort was ook deze gemeente hierbij betrokken.

Sinds drie jaar werken de gemeenten aan een samenwerkingsverband. Deze samenwerking richt zich vooral op het digitaal maken van geografische informatie en andere ICT-ontwikkelingen. Het gaat hierbij voornamelijk om nieuwe regelingen vanuit het Rijk.. Daarnaast worden ook de mogelijkheden bezien om op belastinggebied samen te werken.

Gezamenlijke taken

De samenwerking gaat verder dan het gezamenlijk aanschaffen van informatiesystemen of computerprogrammas. De gemeenten hebben afgesproken dat ze ook de beheertaken samen gaan uitvoeren. Dat kan dus betekenen dat medewerkers specifieke taken voor alle deelnemende gemeenten krijgen. Zij werken dan feitelijk voor meerdere gemeenten.

Kwaliteit verbeteren, kwetsbaarheid en kosten verminderen

De vier overgebleven gemeenten werken vooral samen bij ondersteunende taken m.b.t. dienstverlening en bedrijfsvoering. Het is niet zo dat de baliefuncties samengevoegd worden. De samenwerking levert dus geen nadelen op voor de inwoners. Integendeel; het doel van de samenwerking is om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Daarnaast willen de gemeenten hun kwetsbaarheid en (meer-)kosten verminderen.

Burgemeester Wernerplein 1 5492 GD Sint-Oedenrode tel: 0413-481911 e-mail: info@sint-oedenrode.nl