Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Klimaatstraatfeest bespaar energie, win een straatfeest!

16-december-2009

De landelijke campagne Klimaatstraatfeest II ging officieel van start in het Weerbericht van Piet Paulusma. Doe mee en win fantastische prijzen!

Na een succesvol eerste jaar willen we dit jaar nog meer energie besparen! In 2009 werd de Balistraat de grote winnaar van Amsterdam en deden in Amsterdam ruim 150 straten mee.

Met het Nationale Klimaatstraatfeest gaan we met elkaar aan de slag om zo veel mogelijk energie te besparen. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar zeker ook voor je portemonnee. Als je jezelf aanmeldt op www.klimaatstraatfeest.nl, kun je direct met energie besparen beginnen en zo klimaatpunten sparen. Gemeente Amsterdam helpt je op weg: elke straat die zich aanmeldt in Amsterdam ontvangt alvast 2000 klimaatpunten.

Meld je nu aan!
Meedoen met het Klimaatstraatfeest is heel leuk en heel simpel. Meld je aan op de website: www.klimaatstraatfeest.nl en tot 31 maart 2010 kun jij samen met je buren aan de slag met het verdienen van klimaatpunten. De 500 hoogst scorende straten van Nederland krijgen op 29 mei allemaal een straatfeest met een budget tot 500 euro cadeau. En de allerbeste straat wint het Superstraatfeest, met een fantastisch live optreden van een bekende artiest.

Klimaatpunten verdien je dus door energie te besparen. Je verdient bijvoorbeeld al punten met een energieborrel bij de buren of met het indraaien van een spaarlamp. Maar ook de verwarming een graadje lager of een speciale buurtactie kan rekenen op punten. Bovendien krijg je voor elke buurman of buurvrouw die zich aanmeldt in jouw straat extra klimaatpunten.

Prijzen
Gedurende de hele campagne van Klimaatstraatfeest II zijn er behalve 500 straatfeesten nog veel meer leuke prijzen te winnen. Maak bijvoorbeeld kans op een slimme thermostaat +
verwarmingsketelonderhoud, LED-kerstverlichting, een bespaarbox, een minuut gratis winkelen, energie bespaar advies of een trendy wattcher. En dat voor de hele straat!

Bovendien is er een speciale prijs voor de 3 beste buren wervers. Heb jij de hele straat weten te mobiliseren? Mogelijk win jij dan een Samsung led-tv, Samsung A+ wasmachine of een Postcode Loterij fiets.

Meer informatie: www.klimaatstraatfeest.nl