Gemeente Alkmaar


Actueel top

Stadstorentjes uitgereikt aan deelnemers Stadspanel

Alkmaar, 15 december 2009

---

Het Stadspanel is bedoeld om inwoners van Alkmaar vragen voor te leggen die belangrijk zijn voor onze stad. De informatie wordt door de gemeente gebruikt om problemen of ontwikkelingen in kaart te brengen en daar via beleid, producten of diensten op in te spelen. In september is het Stadspanel gestart. Iedereen die zich voor 1 november had ingeschreven, maakte kans op het felbegeerde Alkmaarse stadstorentje.

Vrijdag 4 december reikte burgemeester Piet Bruinooge de torentjes met daarbij het certificaat van echtheid uit aan de prijswinnaars. De winnaars vinden het een goed initiatief van de gemeente en grijpen deze gelegenheid graag aan om via het panel hun mening te geven over de verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor Alkmaar. Ze dragen de stad een warm hart toe.

Eerste onderzoek
Het eerste onderzoek hebben zij al achter de rug. Hierin werd het panel gevraagd om hun mening te geven over de 8 oktober festiviteiten. Burgemeester Piet Bruinooge: "Ik ben erg blij met de uitkomsten van het onderzoek. Het is goed om te weten dat bijna iedereen (93%) het belang ervan inziet om deze historische dag te blijven herdenken en vieren. En dat blijven we ook zeker doen. Ook Bas de Regt, voorzitter 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet is er trots op dat het eerste onderzoek ging over de typisch Alkmaarse feestdag. "De uitkomsten zijn voor ons een mooie aanleiding om de viering in de komende jaren beter en mooier aan te pakken. Op weg naar de viering van het 150-jarig bestaan in 2011 kunnen wij daar ons voordeel mee doen. Wij willen de panelleden van harte bedanken. Het Stadspanel heeft hiermee een vliegende start gekregen."

Aanmelden
Het stadspanel heeft inmiddels 1200 leden, maar we hopen uiteraard op nog veel meer aanmeldingen. Dus als jij ook van Alkmaar houdt, kritisch bent en graag je mening wilt geven over wat er in de stad gebeurt, meld je dan aan via www.alkmaar.nl/stadspanel. Laatste wijziging: 17 december 2009