Gemeente Maassluis

Gemeenteraad unaniem akkoord met verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan 2009-2013

wc fotograaf J.van Dalum.jpg

Tijdens de gemeenteraadvergadering op dinsdag 15 december jl. heeft de gemeenteraad van de gemeente Maassluis unaniem ingestemd met het verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan 2009-2013. In dit beleidsplan is beschreven hoe Maassluis invulling geeft aan haar gemeentelijke watertaken. De eerste werkzaamheden om de riolering in Maassluis te verbeteren zijn in 2009 begonnen. In de loop van de planperiode gaat de gemeente hier voortvarend mee verder.

Fotograaf J. van Dalum

De gemeente Maassluis is het project `Water in Maassluis' gestart om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Het onderhoud aan de riolering hangt sterk samen met dit project. Een goed rioleringssysteem draagt bij aan de verbetering van het grondwater en voorkomt wateroverlast, zoals het overstromen van putten. Daarnaast zorgt de scheiding van regen- en afvalwater voor een meer efficiënte waterzuivering en schoner oppervlaktewater.

Het beheer van de openbare ruimte wordt integraal aangepakt. Onderhoud van de riolering wordt tegelijkertijd met het onderhoud aan wegen, ondergrondse infrastructuur, openbare verlichting en groen in één project aangepakt; een zogenaamde gehele (her)inrichting van de wijk. Deze aanpak werkt kostenbesparend en de overlast door werkzaamheden blijft zo beperkt tot één bepaalde periode.

Informatie over `Water in Maassluis', het Waterplan 2008-2015 staat op deze site onder 'Water in Maassluis'.

Het volledige verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan 2009-2013 kunt u hieronder downloaden.

* vGRP 2009-2013 gemeente Maassluis_definitief.pdf (378,27 KB)

Zie het origineel