ISZF

Gemeente Nijefurd eerste Friese gemeente samen met ISZF op de BAG

Het ICT Samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân ISZF feliciteert de gemeente Nijefurd van harte met de aansluiting op de Landelijke Voorziening basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) als eerste Friese Gemeente.

Het ISZF is erkentelijk voor de inzet van de intergemeentelijke stuurgroep voor de BAG en de deelnemers in de BAG-projectteams van de gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Harlingen, Lemsterland, Littenseradiel, Nijefurd en Wûnseradiel met dit prachtige resultaat. Door de intensieve samenwerking over de gemeentegrenzen heen konden optimaal kennis en ervaringen worden uitgewisseld. Na de gemeente Nijefurd zullen ook de andere gemeenten binnenkort na de audit op de BAG kunnen worden aangesloten.

Voor meer informatie verwijs ik u naar het persbericht van de gemeente Nijefurd.
Met vriendelijke groet,
ICT Samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân
Almar Wimer Siebenga

Directeur

Achtergrond

Het verder uitbreiden van de (elektronische) dienstverlening aan burgers en bedrijven is een belangrijke wens van de centrale overheid. Dat leidt er bij gemeenten toe dat zij steeds meer technologie inzetten om hun processen sneller en efficiënter te laten verlopen. Ook kunnen burgers en bedrijven via internet steeds meer informatie, producten en diensten van de gemeenten afnemen. Zij kunnen daarmee buiten kantooruren, op momenten dat het hun uitkomt, hun zaken met de gemeente regelen.

80% van de gemeentelijke processen is gelijk. Door bij deze ontwikkelingen samen te werken besparen gemeenten kosten. Bovendien kunnen ze beter gebruik maken van gezamenlijke kennis en ervaring. Het ICT Samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Harlingen, Lemsterland, Littenseradiel, Nijefurd en Wûnseradiel.

Het ISZF wordt landelijk als een voorbeeld van intergemeentelijke samenwerking gezien. Het verzorgt de ICT-advisering, -inkoop en het
-beheer voor de deelnemende organisaties. Meer informatie en een introductiefilm is te vinden op www.iszf.nl