Gemeente Abcoude


Tijdelijke verplaatsing markt ivm met herinrichting

De firma Heijmans is bezig met de uitvoering van het Centrumplan Abcoude. Een onderdeel van dit project is de herinrichting van t Markvelt.

Wat wordt er gedaan? Vanaf januari 2010 start Heijmans met deze werkzaamheden. Begin april 2010 zal de inrichting van t Markvelt naar verwachting klaar zijn. Dit is afhankelijk van het weer. Bij deze opknapronde wordt de inrichting aangepast aan het 30-km gebied; is straks geen doorgaand verkeer meer mogelijk naar de achterliggende wijk; de groeiplaats voor de bomen en de openbare verlichting verbeterd; stroomaansluitingen voor de markt geregeld zodat er minder snoeren liggen; en de bestrating vernieuwd en in lijn gebracht met de uitstraling van de rest van de route door het centrum.

Wat gebeurt er met de markt? De weekmarkt kan tijdens de herinrichtingswerkzaamheden niet op t Marktvelt gehouden worden. De gemeente heeft besloten de markt gedurende de uitvoeringsperiode te verplaatsen. Van 14 januari tot en met 1 april 2010 staat de weekmarkt op de Meerlandenweg tussen de aan te leggen Derde Brug en de rotonde bij de Piet van Wijngaerdtlaan. Dit weggedeelte wordt daarvoor elke donderdag afgesloten. Ook zorgt de gemeente voor fietsenrekken.

En de viskraam? De viskraam van de firma Buijs zal vanaf eind februari tot en met begin april 2010 zijn standplaats hebben op het Kerkplein.

Parkeren? Tijdens de werkzaamheden zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar op t Markvelt. Om niet alle parkeerplaatsen gedurende deze twaalf weken buiten gebruik te stellen is de uitvoering van de herinrichting in tweeën geknipt. Hierdoor kan er deels nog geparkeerd worden op t Markvelt, maar duren de werkzaamheden wel iets langer.

Planning Heijmans begint met de werkzaamheden vanaf de Theodorus de Leeuwlaan tot halverwege t Markvelt. Na ongeveer zeven weken pakt Heijmans het andere gedeelte aan.

Vragen? Hebt u vragen? Bel dan met de heer M. Knippers of de heer E. de Boer van Heijmans. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer (033) 422 4661. Het definitieve ontwerp van t Markvelt vindt u op de website www.centrumabcoude.nl

Kom lopend of op de fiets! De gemeente vraagt uw begrip voor de beperkte parkeerruimte in deze periode. Aan wie dat makkelijk kan vragen we zoveel mogelijk met de fiets of lopend boodschappen te doen. De gemeente zorgt er in ieder geval voor dat er tijdens de werkzaamheden extra ruimte is om fietsen te stallen. Na afronding van de herinrichting zullen er permanent meer fietsenrekken zijn. Tweederde van de mensen kiest gelukkig op de korte afstand al voor de fiets.

Boodschappenservice Hebt u veel boodschappen? Informeer dan ook eens naar de boodschappenservice. Beide supermarkten in het dorp bieden deze service.

Kerst en oud&nieuw Op 24 december en 31 december is de weekmarkt Abcoude van 10.00 tot 15.00 uur in plaats van tot 17.00 uur.
---

17 december 2009