Gemeente Echt-Susteren


Grote impuls voor gehandicaptensport Midden-Limburg

Zeven gemeenten in Midden-Limburg gaan een stevige impuls geven aan de gehandicaptensport in de regio. Op 22 december tekenen Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert, Gehandicaptensport Nederland, Stichting MEE NML en het Huis voor de Sport Limburg het samenwerkingsconvenant âIedereen Kan Sporten Midden-Limburgâ. Door het ondertekenen van dit convenant onderkent de regio het belang van gehandicaptensport. Uiteindelijke doel van de samenwerking is om een sterke sportinfrastructuur te creëren en de bewegingsarmoede onder de doelgroep te verminderen. Onderwerpen binnen de samenwerking zijn onder andere sportaanbod, sportvoorzieningen, vervoer, informatie en netwerk en financiën. De ondertekening van het samenwerkingsconvenant vindt plaats in de nieuwe sporthal Aan de Bron in Weert.

Iedereen kan Sporten Midden-Limburg

Sport en bewegen betekent niet alleen ontspanning en plezier, ook heeft het een sociaal karakter en draagt het bij aan een grotere zelfstandigheid en zelfwaardering. Voor mensen met een handicap is dat heel belangrijk. Het is alleen niet haalbaar om binnen de gemeente voor iedere sporttak een passend aanbod te realiseren, omdat de doelgroep daar te klein voor is. Met deze samenwerking op regioniveau kan het aanbod binnen de regio op elkaar worden afgestemd. Mensen met een handicap die binnen hun gemeente geen passend aanbod kunnen vinden, hebben een grote kans dat hen dat dan wel lukt binnen de regio. De samenwerking krijgt vanaf 2010 gestalte in het project âIedereen kan sporten Midden-Limburgâ. Hiermee krijgt de gehandicaptensport een prominente plaats in de regio.

Â

Ondertekening

De ondertekening van het samenwerkingsconvenant vindt plaats in het sportcafé van de nieuwe sporthal Aan de Bron in Weert van 14.00 tot 15.00 uur. Daarbij zijn de portefeuillehouders Sport van de betrokken gemeenten aanwezig, evenals de heer Hofstra, directeur van Gehandicaptensport Nederland, de heer Bertrams, regiodirecteur van MEE NML en de heer Opgenoord, directeur Huis voor de Sport Limburg. Ook Truus Laemers (2x brons op de paralympische spelen en 1x zilver op de Europese kampioenschappen tafeltennis) is bij de ondertekening aanwezig. Zij zal, na het officiële gedeelte, de aanwezigen uitdagen om een balletje te slaan.

Â