Run op winterbanden

17/12/2009 14:44

Press Release

Nieuwegein, 17 december 2009 - Vandaag 700 kilometer file, de langste ochtendspits van dit jaar, vertragingen en.... veel blikschade door de sneeuwval en gladheid. Het is dan ook zelfs in Nederland, waar Koning Winter niet heel vaak met winterse buien residentie houdt, veilig om winterbanden te monteren, ook wanneer er geen koers wordt gezet naar winterse oorden. De actuele weersvoorspellingen van onder andere Piet Paulusma hebben een run veroorzaakt op winterbanden, want lang niet iedere automobilist heeft zich al voorbereid op de winter. Goodyear Dunlop raadt dan ook aan snel winterbanden te laten monteren, voordat een glijpartij leidt tot schade en het ego veroorzaakt.

Door de zachtere samenstelling van het rubber zijn winterbanden geschikt voor lage temperaturen beneden +7 graden Celcius. Het profiel van een winterband is daarnaast veel geschikter om regen, sneeuw en vuil af te voeren dan het loopvlak van een zomerband. De winterband zorgt voor een betere wegligging, meer grip, meer controle en vermindert de kans op aquaplaning. "En feitelijk het belangrijkst, een veel kortere remweg die wel kan oplopen tot de helft," aldus Ed van Proosdij van Goodyear-Dunlop Tires Nederland.

Van groot belang is ook de kwaliteit van de winterbanden. Nogmaals Van Proosdij: "De kwaliteit is een doorslaggevende factor voor optimale prestaties op een glad wegdek. Niet alleen wij, maar ook de ANWB en ADAC adviseren iedereen om daar goed op te letten. Vergelijkende bandentesten in toonaangevende automotive media, uitgevoerd door ondermeer de ANWB, de ADAC en de Consumentenbond, geven duidelijk uitsluitsel en Goodyear-Dunlop komt daar altijd met topscores uit naar voren."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl