Gemeente Zoetermeer

Overheidssubsidie voor Zoetermeerse bouwprojecten

Zoetermeer heeft 1 miljoen euro subsidie ontvangen van minister Van der Laan. Hiervan is een half miljoen voor het nieuwbouwproject op de locatie Schoutenhoek. Afwijkend van eerdere afspraken hebben de gemeente, de ontwikkelaar en de corporatie extra kosten gemaakt om het project vlot te trekken. Om de subsidie te behouden moet de bouw voor
1 juli 2010 zijn gestart.

Als reactie hierop zegt het college van B&W 'zeer verheugd te zijn dat de minister bijspringt in deze tijd van recessie, waarin veel bouwprojecten in het slop raken'.

De gemeente Zoetermeer heeft een flinke extra financiële inspanning, van enkele miljoenen, gedaan om te zorgen dat het project Centrum Oosterheem van start kan gaan. De rijksoverheid heeft nu ook een half miljoen bijgedragen aan de ontwikkeling, en de financiële tegenslag voor de gemeente verlicht.

Minister Van der Laan heeft voor 164 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van ruim 23.000 koop- en duurdere huurwoningen. Gemeenten konden in het kader van de stimuleringsregeling woningbouw voor bouwprojecten die door de economische crisis stil zijn gevallen of niet starten, subsidie aanvragen.