Gemeente Harenkarspel


Definitieve vergunning golfbaan Dirkshorn

De bouwvergunning voor de aanleg van de 18 holes golfbaan in Dirkshorn is onherroepelijk geworden. De Raad van State heeft een hoger beroep tegen de de verleende vrijstelling en bouwvergunning ongegrond verklaard. Dat betekent dat de door gemeente Harenkarspel genomen besluiten in stand blijven. De aanleg van de golfbaan aan de Groenvelderweg 3 in Dirkshorn is niet meer in rechte aantastbaar.

De aanleg van de golfbaan heeft al plaatsgevonden, de baan is geopend. Er liep echter nog het hoger beroep van een particulier tegen de gemeentelijke goedkeuring voor de aanleg. Onlangs heeft de Raad van State, het hoogste orgaan in deze, uitspraak gedaan. De bezwaren tegen de aanleg zijn door de Raad van State ongegrond verklaard.

Er lopen nu nog twee zaken bij de rechtbank Alkmaar. Een beroep tegen het oprichten van een clubhuis en driving-range gebouw op de golfbaan en een beroep tegen een ballenvanger en twee schuilhutten op de golfbaan. De rechtbank moet deze zaken nog behandelen. De uitspraak van de Raad van State zal ongetwijfeld bij de overwegingen worden betrokken.

De golfbaan is op 14 maart 2009 officieel geopend.

Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,

1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,

1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600