Politie Hollands Midden

Gouda - Twee mannen aangehouden op verdenking van autodiefstal

Gouda, 17-12-2009 o De politie heeft op donderdag 17 december om 02.15 uur na een achtervolging door Gouda twee mannen van 22 en 31 uit Rotterdam aangehouden in het Groenhovenpark op verdenking van autodiefstal.

De politie reed omstreeks 02.00 uur over de Calslaan toen zij een auto zag die haar tegemoet reed, in de richting van de Groen van Prinsterersingel. De auto stopte bij het zien van de politieauto en de lichten gingen uit. De politie vond dit verdacht en wilde de personen in het voertuig controleren, waarop de auto er met hoge snelheid vandoor ging. Het voertuig sloeg links de Groen van Prinsterersingel in en ging daarna rechts de Burgemeester van Reenensingel in richting Goudse Poort. De politie achtervolgde de auto, die snelheid bleef maken en twee keer door rood reed.

Bij de kruising Goudse Poort verzamelden zich meerdere politieautos. Bij het zien van deze autos, remde de verdachte auto en ging rechts de Hardewijkweg in. Daar vluchtten twee mannen uit de auto, waarop de agenten ook te voet de achtervolging inzetten. Zij hoorden vanachter het pand het geluid van brekend ijs, renden op het geluid af en zagen de twee mannen de sloot door gaan. Een agent sprong het water in, de mannen achterna en klom aan de andere zijde van de sloot het water uit. Op het voetbalveld kon de agent uiteindelijk de twee verdachten aanhouden.

Bij het nakijken van de auto van de verdachten zag de politie dat het contactslot op de grond lag. In de auto werden ook goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn aangetroffen. De auto is in beslag genomen. Deze bleek van een vrouw uit Oudewater te zijn. In Oudewater stond nog een gestolen auto uit Rotterdam. Beiden verdachten zijn ingesloten.