Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 17-12-2009

Politie op scherp na verdachte situatie

TILBURG: De Tilburgse politie stond woensdagavond 16 december 2009 op scherp na een melding van een verdachte situatie in de Danie
Theronstraat.

Even na 18.00 uur had personeel van een bakkerszaak namelijk de indruk dat er een overvaller op pad was. Ze hadden de deur van de winkel net afgesloten toen er een negroïde man voor de deur stond. De man droeg een capuchon en had vermoedelijk iets van een ijzeren staaf in zijn handen. Hij bleek teleurgesteld toen hij ontdekte dat de deur op slot zat en ging er hardlopend vandoor.
Hoewel er niemand bedreigd werd of gewond is geraakt, werd er toch uitgegaan van een overvalpoging. Temeer omdat de winkel enkele weken geleden ook al bezocht werd door twee overvallers. De politie verzond woensdagavond 16 december meteen SMS-Alert in de directe omgeving, waarbij gevraagd werd om uit te kijken naar de onbekende man. Diverse politie eenheden besurveilleerden opvallend de omgeving. Daarnaast waren er ook rechercheurs in burger op zoek naar de verdachte. De onbekende man is tot op heden nog niet achterhaald. Hij is echter wel te zien op de camerabeelden van het beveiligingssysteem van de bakkerszaak. Van de geschrokken medewerkster (21) is een aangifte opgenomen.

Toevalligerwijs besteedt het opsporingsprogramma Bureau Brabant a.s maandag 21 december aandacht aan een voltooide eerdere overval op deze bakkerszaak.
Het misdrijf gebeurde op woensdag 25 november 2009 rond 17.55 uur. Twee overvallers dreigden met een vuurwapen en eisten geld. De twee daders gingen er, nadat zij geld buit hadden buitgemaakt, te voet vandoor.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 21 december 2009 om 18.00 uur op de regionale zender Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 22 december om 17.00 uur.

Sneeuwval leidt tot valpartijen

TILBURG: Het winterse weer van donderdag 17 december leidde in de ochtenduren tot enkele ongevallen. Het ging vooral op valpartijen. Een kort overzicht:

05.45 uur:
Ringbaan-Zuid / Kempenstraat: twee personenauto's kwamen op de kruising met elkaar in botsing. Het ambulancepersoneel verleende eerste hulp aan een 21-jarige automobilist uit Hilvarenbeek en vertrok. Het 21-jarige slachtoffer kreeg daarna meer pijn en werd misselijk. De politie heeft hem vervolgens naar de EHBO van het Elisabethziekenhuis gebracht. Beide auto's raakten bij de aanrijding zwaar beschadigd.

08.15 uur:
Brabantsehoek, Udenhout: Fietster gevallen en door passanten naar het ziekenhuis gebracht

08.20 uur:
Nunspeetstraat: Gevallen fietser. Jongen was aanspreekbaar en had last van zijn been. De GGD heeft de jongen meegenomen voor nader medisch onderzoek.

08.50 uur
Bos en Beemdweg: Een scooterrijdster (44) liep een been/enkel fractuur op na een slippartij met haar scooter. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

09.20 uur:
Kruising Ringbaan Noord / Drapenierstraat: Gevallen fietser (12) klaagde over last van zijn lies en rechterenkel te hebben. Hij is per ambulance naar het Twee Stedenziekenhuis gegaan. De politie stelde zijn ouders in kennis gestelde en bracht de fiets naar huis.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-12-2009 13:34 | © Regio Midden en West Brabant |