Gemeente Hoorn

Onthulling beeld op nieuw ingericht plein Vijzelmolen

Woensdag 16 december werd het beeld moeder en kind onthuld op het plein aan de Vijzelmolen. Het plein is opnieuw ingericht en een van de blikvangers is het bronzen beeld van kunstenaar Nic Jonk.

Het plein aan de Vijzelmolen in de wijk Grote Waal is opnieuw ingericht. Centraal op het verlaagde deel van het plein staat het beeld moeder en kind van Nic Jonk. Het beeld is ook goed zichtbaar vanaf de Weel. Het plein heeft meer groen gekregen. Tussen de woningen en het pleintje staan vijf najaarskersen in een strook van lage wintergroene beplanting. Ook staat er een met planten gevulde bak in een natuurlijke vorm. Verder is de afbeelding van de Vijzelmolen opnieuw ingestraat met een afwijkende kleur steen, en zijn er bankjes geplaatst.

Het is een plein geworden waar de wijk trots op kan zijn. Het Overleg Leefbaarheid Grote Waal heeft zich met name ingezet om het plein te laten verfraaien. De herinrichting is betaald uit het Leefbaarheidsfonds. Dit is een fonds van de gemeente Hoorn en IntermarisHoeksteen voor projecten die de leefbaarheid in de buurt verder verbeteren.
Laatste wijziging van deze pagina: 17 december 2009