Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Herinrichting openbare ruimte Kalfjeslaan

17-december-2009

Vanaf 16 december 2009 wordt de nieuwbouw van het ASKO bestuurskantoor aan de Kalfjeslaan 380 (voorheen nummer 372) in gebruik genomen. Daarom start stadsdeel Zuideramstel kort daarvoor met de herinrichting van de aangrenzende openbare ruimte.

De herinrichtingwerkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Eerst het deel aan Doornburg (tussen de nieuwbouw en de St. Jozefschool). dit duurt naar verwachting tot half januari 2010. In het vroege voorjaar februari/maart start de tweede fase. In deze fase wordt een waterpartij gegraven tussen de nieuwbouw en de Kalfjeslaan. Ook wordt een aantal bomen gekapt. De grote beeldbepalende populier blijft staan. De bomen daaromheen worden gekapt. Verder wordt in deze fase de inrit van de parkeergarage onder de nieuwbouw vernieuwd. Deze werkzaamheden duren ongeveer vier weken.

De werkzaamheden
Tussen de nieuwbouw, Moadon, de St. Jozefschool en het voetpad Doornburg wordt een plein aangelegd. Dit plein verbindt de aangrenzende voorzieningen. Voor het plein worden dezelfde bestratingmaterialen (hardsteenkleurige tegels) gebruikt als het aangrenzende kantoorgebied Cuserpark. Midden op het plein worden vijf bomen (berken) geplant. Verder komen er twee bankjes, afvalbakken en twee fietsenrekken. Het doodlopende fietspad vanaf Doornburg wordt langs het schoolplein verlengd tot de westelijke ingang van het schoolplein.

Het voetpad tussen de school en Moadon wordt opnieuw bestraat met gebruik van de bestaande materialen. De fietsenrekken bij de zuidwestelijke ingang (hoek schoolplein) worden enkele meters verplaatst richting de Kalfjeslaan. Rond deze ingang wordt wat groen verwijderd en meer bestrating aangebracht. Alle overige aanwezige bestratingmaterialen, hekwerken en fietsparkeervoorzieningen worden afgevoerd.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is de westelijke ingang van het schoolplein afgesloten. De zuidwestelijke ingang, op de hoek van het schoolplein, blijft wel open. Het werkterrein wordt met hekken afgesloten. Dit is inclusief de route tussen Doornburg en de Kalfjeslaan. De ingang van Moadon blijft toegankelijk voor voetgangers via loopschotten vanaf het voetpad Doornburg. Er is géén werkverkeer toegestaan rond de tijden dat de school begint of eindigt.

Helaas is enige overlast door de werkzaamheden niet te vermijden. Natuurlijk proberen wij dit tot een minimum te beperken.