Antillenhuis


Vijfde Koninkrijksconcert groot succes !

Gasten in het Stadstheater Zoetermeer hebben dinsdagavond 15 december genoten van een wervelende show met een keur van artiesten uit alle delen van het Koninkrijk.

Gastvrouw Staatssecretaris Ank Bijleveld en burgemeester Jan Waaijer anticipeerden reeds in hun korte toespraak voor aanvang voor een feestelijke avond met veel dans, zang en muziek. Eregasten in Zoetermeer waren onder andere Hare Majesteit Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Maxima, Gouverneur Frits Goedgedrag (Nederlandse Antillen) en Fredis Refunjol (Aruba) en de Premiers Emily de Jongh-Elhage (Nederlandse Antillen) en Mike Eman (Aruba). In de zaal ook diverse leden van de Eerste en Tweede Kamer en vertegenwoordigers van verschillende Antilliaanse en Arubaanse organisaties in Nederland. Premier Balkenende was verhinderd in verband met een vergadering in de Tweede Kamer

Behalve mw. Bijleveld en Burgemeester Waaijer voerde ook mw. De Jongh-Elhage het woord. Tot grote verbazing van de gasten brak zij met protocol door haar collega Eman uit te nodigen om haar bij te staan op het podium. Het publiek reageerde enthousist met een daverend applaus. Mw. De Jongh-Elhage riep op tot nog meer verbroedering in het Koninkrijk. "Wij staan voor u als de Premiers van het Caribische deel van het Koninkrijk. Zo hoort het, samen werken aan onze toekomst. Hartelijk dank voor deze mooie avond en hartelijk dank dat ook de slachtoffers van Apeldoorn hierbij aanwezig mochten zijn."

Het werd een mooie avond met als thema `Soul and Soulmates' met optredens van The Rydd'm Band, Edsilia Rombley, Alain en Dane Clark, dans van studenten van de DAPA-opleiding (Dutch Academy of Performing Arts) in Zoetermeer en een optreden van Daniel Lohues.

Al met al een mooie en zeer zeker geslaagde avond in Zoetermeer. "Voor herhaling vatbaar", zo luidde de reactie van velen in het Stadstheater.

---

Gepubliceerd op: 17-12-2009 Bron: Antillenhuis