Vesteda


donderdag 17 december 2009
Overhoeks geopend door burgemeester Cohen
Nieuwe stadswijk plek voor wonen, werken, vrije tijd en cultuur. Burgemeester Cohen opende 16 december jl. de nieuwe stadswijk Overhoeks. Daarmee is een stuk stad dat 95 jaar lang afgesloten was, weer toegankelijk voor iedereen. Overhoeks wordt een plek voor wonen, werken, vrije tijd en cultuur, met als boegbeeld het nieuwe Filmmuseum .
Â
Ontwikkelingen Overhoeks
Sinds de zomer van 2009 wordt er volop gebouwd aan het nieuwe Filmmuseum. Een aantrekkelijke culturele trekpleister aan de oevers van het IJ. Samen met de toren Overhoeks wordt het een belangrijk icoon voor de levendige nieuwe stadswijk. Het gebouw wordt gerealiseerd door de Ontwikkelcombinatie Overhoeks bestaande uit ING Real Estate Development en Ymere. In Overhoeks worden 2.200 woningen gerealiseerd. Medio 2010 start de verhuur van 79 vrije sector huurwoningen in De Europa door Vesteda. Begin november is de brug over het Buiksloterkanaal geopend en het tijdelijke oeverpad voor fietsers en voetgangers in gebruik genomen. Het Oeverpark is aangelegd. Verspreid over Overhoeks zijn ruim 30 soorten iepen bijeengebracht in een zogenaamd Iepen Arboretum. Dit wordt de grootste verzameling van verschillende soorten iepen in Europa.
Â
Rob Post, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Noord: âMet Overhoeks heeft Amsterdam-Noord een complete en gevarieerde stadswijk erbij: een wijk om te wonen, te werken en uit te gaan. Er komen winkeltjes, restaurantjes en nieuw in Amsterdam: een Oeverpark. Bewoners en bezoekers kunnen straks in het Oeverpark flaneren langs het IJ. De komst van het Filmmuseum is een belangrijke aanwinst in de ontwikkeling van de IJ-oevers tot nieuwe culturele trekpleister van de stad.â
Â
Over Overhoeks
Overhoeks is een nieuw stuk Amsterdam aan de zonnige zijde van het IJ. De wijk is vernoemd naar de markante Shell-toren met de kroon en ligt vlakbij het centrum, recht tegenover het Centraal Station. Overhoeks wordt een levendige en eigenzinnige wijk met een mix van wonen, werken, vrije tijd en cultuur. Er komt een uitgestrekt Oeverpark aan het IJ. Er komt fraaie architectuur aan het IJ met als boegbeeld het nieuwe Filmmuseum, waarvan deze zomer de eerste palen geslagen zijn, en dat naar verwachting eind 2011 open zal gaan. Wonen kan in het residentieel kwartier en aan de Strip. Voor ondernemers komt er plaats in inspirerend erfgoed of bijzondere nieuwbouw. Voor meer informatie zie overhoeks.nl.