Marjolein Bastin wegens succes verlengd

17/12/2009 15:58

Noordbrabants Museum

Sinds de opening van de expositie Marjolein Bastin - dicht bij de natuur op 19 september 2009 bezochten reeds 38.000 bezoekers het Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch. Gezien dit grote succes en de waardering van bezoekers voor de originele aquarellen van Bastin, wordt de expositie verlengd tot en met 28 februari 2010.

Ontroering in het Noordbrabants Museum

Marjolein Bastin wil de schoonheid van de natuur door middel van haar kleurrijke aquarellen dicht bij de mensen brengen in de hoop dat het ze ontroert. En dat gebeurt. Van Amerika tot aan Japan zijn de mensen dol op haar tekeningen. De originele aquarellen zijn echter zelden te zien; die heeft de kunstenares nooit willen verkopen. Het Noordbrabants Museum biedt de unieke gelegenheid om ruim 150 originele werken van Marjolein Bastin van dichtbij te bekijken.

Uit de overweldigende en positieve reacties in het gastenboek aan het adres van Marjolein Bastin blijkt dat haar werk bezoekers raakt. Reeds vele bezoekers hebben een boodschap voor haar achtergelaten: "Gewoon wonderschoon"; "Marjolein is al jaren een begrip voor mij, maar deze tentoonstelling was een 'Feest'."; "Lieve Marjolein, bedankt voor al dat moois." en: "Vrouwententoonstelling? Welnee, ook mijn man heeft genoten van compositie en 'vakvrouwschap'".

Vera de Muis

Speciaal voor kinderen is er een zaal ingericht over Vera de Muis, een populaire creatie van Marjolein Bastin. Er staan kasten vol verzamelingen van Vera en er hangen meer dan 30 originele Vera de Muis-tekeningen. Genoeg inspiratie om zelf te gaan tekenen.

Creatief in de kerstvakantie

De kinderactiviteiten rondom de tentoonstelling van Marjolein Bastin en dan met name in combinatie met Vera de Muis, een populaire creatie van Marjolein Bastin, zijn erg favoriet. Zo bleek uit de grote opkomst in de herfstvakantie toen het Noordbrabants Museum diverse activiteiten had georganiseerd. Voor het museum reden genoeg om opnieuw een leuk programma in de kerstvakantie aan te bieden voor jeugdige bezoekers. Kijk voor meer informatie op www.noordbrabantsmuseum.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.noordbrabantsmuseum.nl/