Hewlett-Packard

2009-12-17

ASR gaat live met HP's polisadministratie programma voor de markt van levens- en lijfrente verzekeringen

Amstelveen, 17 december 2009 - HP Enterprise Services heeft vandaag aangekondigd dat ASR Nederland, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Nederland, met succes het HP RADIENCE administratie systeem heeft geïmplementeerd. Dit systeem zorgt voor een verdere verbetering van de operationele efficiency. Deze eerste RADIENCE Administration uitrol in Europa, is voor ASR Nederland een belangrijke pijler voor verdere groei en efficiency. RADIENCE Administration biedt ondersteuning aan nieuwe ASR product innovaties, helpt producten sneller op de markt te brengen en zorgt ervoor dat de complexe Nederlandse regelgeving wordt nageleefd. "We hadden behoefte aan een oplossing die ons in staat stelt om snel nieuwe producten te lanceren met beperkte IT-inspanningen," zei Frank Oeseburg, Program Director ASR. "HP's RADIENCE Administration is geselecteerd vanwege haar specifieke model-gebaseerde architectuur. Deze zorgt voor een flexibele integratie in de bestaande en toekomstige programma's binnen ASR's IT-omgeving." Een team professionals van zowel ASR Nederland als HP Enterprise Services voltooide de implementatie van HP RADIENCE Administration. Om de verbeteringen qua time-to-market te testen, werden allereerst modellen uitgewerkt voor twee complexe nieuwe verzekeringsproducten. Een unit-linked spaarproduct met uiteenlopende fiscale vereisten en een op risico gebaseerd Universal Life product voor hypotheekbescherming. "Klanten in de Leven- en Lijfrente markt hebben behoefte aan nog meer flexibiliteit, vooral omdat productinnovatie steeds sneller gaat, 'zei Maria Allen, Vice President Global BPO Financial Services Outsourcing, HP Enterprise Services. "HP RADIENCE Administration, is gebaseerd op een service-oriented architecture, zodat verzekeraars als ASR hun producten snel naar de markt kunnen brengen en daarnaast een soepele integratie realiseren met de bestaande IT omgeving."
RADIENCE Administration is het nieuwste product in de RADIENCE suite van producten, die SOLCORP, een business unit binnen HP Enterprise Services, levert aan aanbieders van lijfrente- en levensverzekeringen. RADIENCE Administration is een nieuwe generatie polisadministratiesysteem, gebaseerd op modellering, hierdoor kan de inhoud van het systeem, het uiterlijk en het gebruik worden veranderd zonder dat dit een tijdrovende en kostbare herprogrammering vergt. De RADIENCE Administration ontwerpomgeving biedt klanten de mogelijkheid om de modellen te wijzigen via een intuïtieve grafische gebruikersinterface. Daarmee is de time-to-market korter en is er een efficiënter gebruik van product specialisten.
HP Enterprise Services is de onlangs aangekondigde nieuwe merknaam voor Electronic Data Systems, LLC.
Over ASR Nederland
ASR Nederland heeft verschillende merken zoals Ardanta, De Amersfoortse, Ditzo, de Europeesche, Falcon en ASR Verzekeringen. ASR Nederland biedt een breed assortiment van financiële producten aan onder verschillende merknamen, waarvan sommige al jaren bekend zijn in de verzekeringsmarkt. De producten worden voornamelijk in de markt gebracht door onafhankelijke verzekeringsadviseurs. ASR Nederland, met haar hoofdkantoor in Utrecht, is de derde grootste verzekeraar in Nederland. Aanvullende informatie over ASR is beschikbaar op http://www.asrnederland.nl/
Over HP
HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuur om problemen van klanten op te lossen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op http://www.hp.com.