Gemeente Hoorn

Restauratie Oostereiland begonnen

De restauratie van het voormalige gevangeniscomplex op Oostereiland is nu echt begonnen. Met het per boot aanvoeren van de eerste paal heeft wethouder Jack van Es (Stadsontwikkeling) op 17 december het officiële startsein gegeven.

Met de restauratie van de vroegere gevangenis krijgt het gebouw een heel nieuwe bestemming met publiekstrekkers als het Museum van de Twintigste Eeuw, Filmhuis Hoorn, een cultureel café en een hotel. Verder vestigt zich hier een Ontwerpcentrum en komt er een havenservicepunt. In het gebouwencomplex is ook nog ruimte voor zon 25 woningen.

Aanvoer over water
Aanvoer van al het zware materiaal en materieel voor de restauratie gaat over water. Dit gebeurt om schade aan de historische kademuur te voorkomen.
De restauratie van de buitenkant van het gebouw is naar verwachting eind 2010 gereed. De nieuwe bewoners zullen er omstreeks de zomer van 2011 intrekken.

De restauratie wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. uit Warmenhuizen.
Croon, Wolter & Dros uit Amsterdam is verantwoordelijk voor de installaties. Architect van de plannen is TPAHG architecten uit Hoorn. De restauratie wordt begeleid door BBA- Bouwkundige Begeleidings Adviesgroep uit Heemskerk.
Laatste wijziging van deze pagina: 17 december 2009