Politie Gelderland-Zuid

Waarschuwing voor wisseltruc

Groesbeek, 17-12-2009 o De politie in Groesbeek heeft deze en vorige week meerdere meldingen binnengekregen over oplichting door middel van een wisseltruc. Daarbij spreken personen, afkomstig uit Roemenië, winkelend publiek aan om een euro te wisselen. Vervolgens wordt de pinpas gestolen. Volgens de melders gaan de oplichters in kleine groepjes te werk, vooral in de buurt van supermarkten. De politie waarschuwt daarom om extra oplettend te zijn.

Diverse winkeliers, waaronder supermarkteigenaren verspreid over heel Groesbeek, en enkele burgers maakten onlangs melding van dergelijke praktijken. Eerder deze week deed een 38-jarige inwoonster uit Groesbeek aangifte van oplichting. Nadat zij boodschappen had gedaan bij een supermarkt aan de Burgemeester Ottenhoffstraat werd zij in het Duits aangesproken door een man van ongeveer 40 jaar, donker haar en kalend, of zij geld kon wisselen. Later bemerkte zij dat een pinpas was verdwenen en dat daar een aanzienlijk bedrag mee gepind was. Een getuige die het zag gebeuren probeerde de vrouw nog te waarschuwen, tevergeefs. Wel zag de getuige dat de man, samen met drie andere vermoedelijk Roemenen, vertrok in een auto met Duits kenteken.

Aanhoudingen
Waar mogelijk gaat de politie na een melding ter plaatse kijken. Eerder deze maand werden in Beneden-Leeuwen twee Roemeense mannen op heterdaad aangehouden toen zij probeerden een 65-jarige vrouw op te lichten met een wisseltruc. Deze vorm van wisseltruc is recentelijk al op meerdere plaatsen in de regio gesignaleerd.
(08)

Laatst gewijzigd 17-12-2009 15:21 | © Regio Gelderland-Zuid |