Audax boekhandels Audax participeert in selexyz boekhandels

Donderdag 17 December, 2009

Het nieuwe bedrijf selexyz boekhandels BV, zet de door een management buy out te verkrijgen retail- en internet consumentenactiviteiten van Boekhandelsgroep Nederland voort. Zij kan deze plannen realiseren door een voorgenomen aandelenparticipatie van mediaconcern Audax.

Audax verwerft 33,4% van de aandelen van selexyz boekhandels BV. Zowel NMa alsook de ondernemingsraden dienen nog in te stemmen met de voorgenomen participatie. Partijen verwachten de participatie in de loop van het eerste kwartaal 2010 te kunnen effectueren.

Met deze deelneming ondersteunt Audax het initiatief en de strategie van selexyz boekhandels BV. "Audax is er trots op om op deze wijze het ondernemerschap van de directie en de toekomst van selexyz boekhandels te versterken", aldus Roland van Geest, Hoofddirecteur Retail & Uitgeverijen van Audax. De overige aandelen van selexyz boekhandels BV komen in het bezit van de directie, deze wordt gevormd door Matthijs van der Lely, Menno van den Brand en Angelique Wouters.

De deelneming in de selexyz boekhandelsketen past in de strategie van Audax om haar retailactiviteiten verder te versterken. Sinds 1988 is Audax eigenaar van de AKO winkelketen die ruim 100 vestigingen exploiteert op met name high-traffic locaties zoals alle Nederlandse luchthavens en treinstations.

selexyz boekhandels BV zal bestaan uit de reeds bestaande 17 selexyz-winkels en uit selexyz.nl. De winkels dragen bekende namen als selexyz donner, selexyz scheltema, selexyz broese en selexyz dominicanen.

Het familiebedrijf Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven, verspreiden, vermarkten en retailen van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden wekelijks circa 3 miljoen exemplaren tijdschriften, Nederlandse en buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen verzonden.