Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Kerstbomen versieren voor het goede doel

17-december-2009

Op vrijdag 18 december versieren bedrijven uit Amsterdam en omstreken kerstbomen in het Amstelpark in Amsterdam-Zuid.

Inzameling voor Het Rode Kruis en De Opkikker
Met deze actie wordt zon EUR 15.000 opgehaald voor Het Rode Kruis Amsterdam en Stichting De Opkikker. Deze zogeheten Pimp je boom-actie is dit jaar voor de derde keer georganiseerd door netwerkorganisatie JCI Zuid uit Amsterdam. Actrice en columniste Dunya Khayame zal deze middag presenteren.

Het kost dit jaar wel meer tijd en energie om sponsoren te vinden, aldus Barbara Zuiderwijk, projectleider van het Pimp je boom-project. Desondanks is het gelukt 16 bedrijven te vinden die voor EUR 1.000,- een kerstboom willen sponsoren en optuigen in het Amstelpark. Daarnaast hebben we meer dan vijftien artikelen ontvangen die we op de door ons georganiseerde veiling gaan veilen.

Geld voor sociaal geïsoleerde Amsterdammers en ongeneeslijk zieke kinderen
In totaal hoopt JCI Zuid EUR 15.000 tot EUR 20.000 op te halen met de actie. Dit geld wordt gedoneerd aan het Rode Kruis Amsterdam voor het project Meer aan tafel, waarbij Amsterdammers die zich bevinden in een sociaal geïsoleerde positie met elkaar gaan koken en eten. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar Stichting De Opkikker die wensen van ongeneeslijk zieke kinderen in vervulling laat gaan.

Kerstbomen versieren en veiling
Op vrijdag 18 december gaan de bedrijven gezamenlijk vanaf 14:30 uur ieder een 2,5 meter hoge kerstboom versieren in het Amstelpark. Daarna volgt om 16:30 uur een netwerkborrel en vindt de veiling plaats waarbij de gesponsorde artikelen worden geveild. De diversiteit aan bedrijven dat deelneemt is groot. Er zijn nog een aantal bomen beschikbaar voor geïnteresseerde bedrijven. De versierde bomen zijn tot en met de eerste week van januari 2010 te zien in het Amstelpark.

Meer informatie is te vinden op www.pimpjeboom.nl.