Gemeente Zoetermeer

Stadsboerderij Oosterheem krijgt naam

De nieuwe stadsboerderij in Oosterheem krijgt de naam De Weidemolen. Deze naam is het resultaat van een namenwedstrijd, die de gemeente heeft uitgeschreven onder kinderen in de wijk Oosterheem. De jury stond onder leiding van Frank Speel, wethouder Natuur en Milieu en heeft de naam uit meer dan 150 inzendingen gekozen. De winnaar is Lucas Bos en zit op basisschool De Orangerie. Hij wint een Ipod en een gezellige middag met zijn klas op de stadsboerderij. De naam werd gisteren bekendgemaakt tijdens een sfeervolle bewonersbijeenkomst op de stadsboerderij zelf. In aanloop naar Kerst, het feest van het licht, stond de nieuwe naam in een lichtsnoer geschreven. De naam De Weidemolen verwijst naar een vroegere weidemolen die in de polder bij de Oostweg heeft gestaan. De weidemolen is weer terug, want op de stadsboerderij is er inmiddels een geplaatst. Het is een windwatermolen die een klein stuk land bemaalt om het droog te houden.

De stadsboerderij bestaat uit twee gebouwen, die onlangs zijn opgeleverd en nog verder worden ingericht. Naast de stal en de weides voor de boerderijdieren, is er een bezoekersgebouw voor natuurlessen en exposities. Verder komt er op de stadsboerderij een wijktuin met gelegenheid voor 700 schooltuintjes, thematuinen en een natuurspeelplek. Wat de stadsboerderij en wijktuin zo bijzonder maken is het scala aan milieumaatregelen, zoals een vegetatiedak, warmtepomp en zonnecellen.

Vrijdag 5 februari wordt stadsboerderij De Weidemolen officieel geopend. Aansluitend vindt op
zaterdag en zondag 6 en 7 februari het openingsweekend plaats voor alle inwoners van Zoetermeer. Dit complex is mede mogelijk gemaakt door woningbouwcorporatie Vestia Zoetermeer en
Dura Vermeer Leidschendam.