Watersportverbond - KNWV

Windsurfers klaar voor New Years Race in Cadiz

donderdag 17 december 2009

De Nederlandse Techno293 en RS:X windsurf(st)ers brengen de feestdagen door in het zonnige Spanje. Meer dan 200 surfers uit heel Europa en zelfs Amerika zullen aan de start verschijnen van de New Years Race in Cadiz.

Een van De Geus tweeling in actie 3 in 1
Nederland wordt door maar liefst 12 surf(st)ers vertegenwoordigd. Begeleid door twee coaches, zullen ze hun beste beentje voor gaan zetten. De New Years Race in Cadiz omvat de wedstrijden voor drie verschillende kampioenschappen:

* Europees Kampioenschap Techno293

* Europees Kampioenschap Raceboard Youth & Masters

* Kim Lythgoe RS:X Memorial Race

EK Techno293
Voor de Techno293 surfers is het EK tevens de eerste kwalificatie mogelijkheid voor de Jeugd Olympische Spelen in Singapore 2010. Van Spanje tot Rusland en van Turkije tot Groot Brittanië, in totaal zullen meer dan 150 surfers uit ruim 20 Europese landen een gooi doen naar de vier beschikbare tickets voor Singapore.

EK Raceboard Youth
Nederlands Kampioen op de Bic Techno 293, Kiran Badloe, is overgestapt naar de olympische RS:X en vaart niet meer op de Bic Techno. Hij gaat in Cadiz de internationale strijd aan om het Europees Kampioenschap Raceboard Youth.

Kim Lythgoe RS:X Memorial Race
De dames van de RS:X selectie zullen het niet veel makkelijker krijgen. De nummers 1, 2 en 3 van het afgelopen WK RS:X zijn ook present in Cadiz. Voor de Nederlandse dames is de New Years Race een belangrijk meetmoment. Aan de hand van de resultaten tijdens de komende wedstrijden in Cadiz, wordt het vervolg van het
Watersportverbond 'rs-X-factor'-programma bepaald.

Van 27 december tot en met 3 januari komt Nederlandse equipe in actie. Hou Windsurfing.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Techno 293 RS:X
NED-93 Lisette Schoots NED-4 Nikkie van Riel
NED-216 Matthijs van 't Hof NED-11 Marcelien de Koning
NED-279 Maurice van Grasstek NED-19 Femke van der Valk
NED-707 Jort Min NED-171 Lilian de Geus
NED-1111 Joris van Essen NED-172 Esther de Geus
NED-194 Kiran Badloe
NED-211 Marc van Santen