Politie Zaanstreek-waterland

Man in woning overvallen

Zaandam, 17-12-2009 o Een 60-jarige Zaandammer is woensdagavond in zijn woning aan de Tjotterlaan in Zaandam overvallen.

Rond 18.00 uur werd er bij de woning aangebeld. Dit was opvallend omdat de man in een flat woont waar normaal gesproken beneden via de intercom wordt aangebeld. Voor de deur stond een man die een vreemde vraag stelde. De Zaandammer vertrouwde het niet en wilde de deur sluiten. Het ongewenste bezoek kon dit voorkomen door zijn voet tussen de deur te zetten. Hierop ontstond een flinke vechtpartij. Tijdens de vechtpartij zag de Zaandammer dat zijn belager niet alleen was gekomen. Een tweede man kwam zijn woning binnen. Deze man had een vuurwapen in zijn hand en bedreigde daarmee de bewoner. Door deze dreiging gaf de Zaandammer zijn strijd op. De overvallers wilden geld en sieraden. Nadat de buit binnen was ging het tweetal er vandoor. Door de overval is de bewoner licht gewond geraakt. Het signalement van de daders is als volgt:

1ste man:
Negroïde man van ongeveer 175 cm lang en een normaal postuur. Hij had donker haar, maar geen krullen en een stoppelbaard.
Hij droeg die dag een spijkerbroek en een donkerbruin kort jack.

2e man:
Dit is de man met het vuurwapen.
Negroïde man van ongeveer 180 cm lang en een slank postuur. De man droeg die dag een blauwe schaatsmuts, een kort donkerbruin jack en een spijkerbroek.

De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Heeft u informatie die de politie kan helpen deze overval op te lossen? Belt u dan met de politie op 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen op 0800-7000