Gemeente Purmerend

Berent Daan opent website Meedoen Werkt!

17 december 2009

Donderdag 17 december opende wethouder Berent Daan de nieuwe website van het project Meedoen Werkt!. Meedoen werkt! is een initiatief van de gemeente Purmerend en helpt mensen zonder werk en uitkering om zichzelf te ontwikkelen en (weer) mee te doen aan de maatschappij. Met de lancering van de website is de campagne van het project gestart.

wethouder Berent Daan opent de website

1001 kansen
Het project biedt 1001 kansen aan Purmerenders zonder werk en uitkering om zichzelf te ontwikkelen. Het uitgebreide aanbod is zeer divers en afgestemd op verschillende taal- en opleidingsniveaus. Zo is er voor elk wat wils. Van activiteiten om sociale contacten op te doen tot Nederlandse les en loopbaanbegeleiding.

Gerund door ambassadeurs
Het project Meedoen Werkt! wordt gerund door ambassadeurs. De ambassadeurs hadden - net als de doelgroep - geen werk en geen uitkering. Door deelname aan dit project werken zij nu aan hun eigen ontwikkeling en vergroten zo hun kansen op een baan. Hierdoor kunnen zij potentiële deelnemers alles vertellen over de mogelijkheden én de voordelen van meedoen.