Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 17-12-2009

Politie arresteert stalker

KAATSHEUVEL: Op donderdagmorgen 17 december 2009 arresteerde de politie een 40-jarige man uit Waalwijk. Hij wordt verdacht van stalking van zijn ex-vriendin.
Stalking is het stelselmatig lastigvallen van een persoon, door die persoon te achtervolgen, steeds op hinderlijke wijze contact op te nemen, en soms ook te bedreigen. Het slachtoffer (31) had enkele weken gelden aangifte gedaan van stalking. De Officier van Justitie vond de het dreigende en hinderlijke gedrag van de verdachte dermate ernstig dat zij toestemming gaf om de verdachte op te pakken. De man is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Gezocht en gevonden

WASPIK: De politie arresteerde woensdagavond 16 december omstreeks 22.00 uur een 36-jarige vrouw. Dat gebeurde op de Industrieweg in Waspik. De vrouw heeft geen bekende woon- of verblijfplaats. Bij nadere controle bleek dat zijn nog drie boetes had openstaan. De wettelijke regels gaven aan dat op haar het dwangmiddel 'Gijzeling' toegepast moest worden. Dit betekent concreet dat zij in ingesloten in afwachting van betaling van het boetebedrag. Het verschuldigde boetebedrag blijft openstaan en vervalt niet door de hechtenis.

WAALWIJK: Ook een 28-jarige man werd opgepakt omdat hij nog gezocht werd door het openbaar ministerie. De politie arresteerde hem
donderdag 17 december om 10.50 uur in de Talmastraat in Waalwijk. Ook hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De man had nog een gevangenisstraf van 42 dagen tegoed en zit nu dus achter slot en grendel.

Voetganger aangereden tijdens het oversteken

OOSTERHOUT: De politie behandelde woensdagmiddag 16 december een verkeersongeval op de Fazantstraat in Oosterhout. Daar was om 17.30 uur een voetganger (62) aangereden door een automobilist. Het
linkerbeen van de Oosterhoutse voetganger was op meerdere plaatsen gebroken. Hij is opgenomen in het ziekenhuis en zal geopereerd moeten worden aan zijn verwondingen. Uit de verhalen van betrokken bleek dat de voetganger onverwacht de straat was overgestoken waarbij hij werd aangereden door de juist passerende automobilist.
De automobilist betrof een 42-jarige man uit Oosterhout.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-12-2009 16:45 | © Regio Midden en West Brabant |