Ministerie van Economische Zaken

Heemskerk reikt 500ste microkrediet uit

17 december 2009 | nieuwsbericht | Microkredieten

Staatssecretaris Heemskerk heeft 17 december 2009 het vijfhonderdste microkrediet uitgereikt aan Bas Baak, eigenaar van Baak Schoonmaak (www.baakschoonmaak.nl) in Den Haag. Heemskerk: `Binnen een jaar tijd kan al het 500ste krediet worden verstrekt. Ik ben trots op dit resultaat en ik ben vooral trots op de ondernemers die kansen krijgen en vol vertrouwen starten met ondernemen.'

Baak heeft bij Qredits 9.000 euro geleend om bedrijfsmiddelen aan te schaffen en heeft ondertussen al veel klanten. Qredits is een belangrijke verstrekker van microkredieten in Nederland en richt zich op ondernemende mensen met ambitie die bij reguliere banken moeilijk in aanmerking komen voor krediet. Ook coaching is heel belangrijk voor startende ondernemers. Een coach maakt startende ondernemers wegwijs in marketing of administratie, de kans dat een ondernemer blijft bestaan is met coaching vele malen hoger.

Microfinanciering in Nederland is een combinatie van coaching en krediet tot 35.000 euro. Met microfinanciering wordt vooral gekeken naar de kansen. Coaching of krediet kan voor startende ondernemers het verschil maken tussen wel of niet starten. Heemskerk: "Microfinanciering heeft belangrijke invloed voor Nederland. Meer startende ondernemingen in Nederland draagt bij aan meer economische groei en nieuwe banen."

Iedereen die meer informatie wil kan terecht bij MF-ondernemerspunten. Kijk op www.eigenbaas.nl voor het dichtstbijzijnde MF-ondernemerspunt.

Meer informatie

Ministerie van Economische Zaken, Directie Communicatie, Persvoorlichter Esther Benschop, T 070 379 68 89, M 06 524 126 85