Politie Gelderland-Zuid

Vuurwerkteam slaat grote slag

Overasselt, 17-12-2009 o Het vuurwerkteam van Gelderland-Midden en Zuid heeft woensdagmiddag in Overasselt een partij verboden vuurwerk in beslag genomen. Een 20-jarige man uit Overasselt en een 53-jarige man uit Malden werden hiervoor aangehouden. In totaal werden 43 dozen aangetroffen met een gezamenlijk gewicht van 850 kilo.

Het vuurwerkteam startte een onderzoek naar een 20-jarige man uit Overasselt naar aanleiding van een binnengekomen, anonieme tip. De man zou mogelijk in illegaal vuurwerk handelen. In dit onderzoek kwam ook een 53-jarige man uit Malden in beeld. Woensdagochtend bezocht het vuurwerkteam beide mannen. Bij de 53-jarige man werd illegaal vuurwerk aangetroffen, onder andere een mortierbom en ander zwaar knalvuurwerk. De man uit Malden is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen voor verder verhoor.

Vervolgonderzoek
Dezelfde dag nog deed het vuurwerkteam vervolgonderzoek naar de opslagplaats van het vuurwerk van de 20-jarige man uit Overasselt. Woensdagochtend werd bij de woning van de man geen vuurwerk aangetroffen. Later die woensdag leidde nader onderzoek rond de 20-jarige man, het vuurwerkteam naar een opslagplaats in Overasselt, niet ver van de woning van de man. Hierbij werd op twee plaatsen in totaal 43 dozen illegaal vuurwerk met een totaal gewicht van 850 kilo aangetroffen. In de dozen zaten onder andere verboden siervuurwerk als flowerbeds, grote vuurpijlen en illegaal knalvuurwerk. De 20-jarige man uit Overasselt is tevens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het inbeslaggenomen vuurwerk in Overasselt
Het inbeslaggenomen vuurwerk

(13)

Laatst gewijzigd 17-12-2009 16:44 | © Regio Gelderland-Zuid |