Gemeente Binnenmaas

Waarderingsgeschenk voor mevrouw Lammers-van Kleef

Mevrouw M. Lammers-van Kleef (84) heeft op woensdag 16 december jl. uit handen van wethouder E.C. Lafeber het waarderingsgeschenk De Trofee van de gemeente Binnenmaas gekregen. Plaats van handeling was het Stammineeke aan de Brabersweg 10 in Mijnsheerenland.

Mevrouw Lammers krijgt de onderscheiding voor haar inzet als vrijwilliger. Zij is van 1994 tot 2009 voorzitter geweest van de ANBO afdeling Mijnsheerenland/Westmaas. In die functie heeft zij zich onmisbaar gemaakt met het regelen van talloze activiteiten van de afdeling, zoals het regelen van het vervoer van gehandicapte leden, het inkopen van prijzen voor de bingo bijeenkomsten, het regelen van de busreizen en de activiteitenmiddagen, het organiseren van het jaarlijkse kerstdiner en de klaverjascompetitie. Zij zag nergens tegenop en vond alles leuk om te doen.

Sinds de fusie van de afdeling Mijnsheerenland/Westmaas met Klaaswaal, is mevrouw Lammers voorzitter-af, maar zij is ondanks haar hoge leeftijd nog altijd actief. Redenen genoeg om haar de onderscheiding toe te kennen. De Trofee is een kunstwerk, in opdracht van de gemeente vervaardigd door het kunstenaarsechtpaar Jaap en Hetty Vrijland uit Puttershoek. De Trofee is gemaakt van gekleurd glas met een sokkel van staal. Elke Trofee is handgemaakt en dus uniek, net als de vrijwilliger die hem krijgt. De twee zijden van de Trofee staan voor het hart en het verstand, die samen de basis van alle goeds vormen. De ronding van het werk staat voor bezinning en de opening voor het ontstaan van nieuwe ideeën en kansen. In de kleuren zijn het logo van Binnenmaas (paars en blauw) terug te vinden, maar ook de transparantie (wit), het weidse landschap (groen) en het water van de Binnenmaas (blauw).