Gemeente Venlo


Persbericht
Datum 17 december 2009 Nr. 218

Bouw 370 Venlose woningen gestimuleerd

Venlo krijgt opnieuw subsidie voor een aantal woningen waarvan de bouw is stilgevallen door de crisis. Het gaat om 370 woningen die waren aangemeld voor de tijdelijke subsidieregeling (tweede tranche) van minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie). Hiermee is een totaalbedrag gemoeid van 2,8 miljoen. De bouw van deze woningen moet voor 1 juli 2010 starten.

Samen met marktpartijen had Venlo 445 woningen voorgedragen. Daarvan zijn er dus 370 toegekend. In de eerste ronde is voor 52 woningen subsidie aangevraagd en gekregen. "Het geld moet vooral ten goede komen aan kopers of huurders", licht wethouder Mark Verheijen toe. "De bedoeling is dat de doorstroming weer op gang komt; immers je huis wordt in de regel pas verkocht als de koper zijn oude huis kwijt is."

De Venlose projecten variëren in omvang van zes tot enkele tientallen woningen. Het gaat daarbij om koop- en huurhuizen (boven de liberalisatiegrens). Twee grotere projecten zijn de Maasboulevard en Park Rijnbeek. De overige projecten zijn Hof van Egmond, Wilhelminaplein Oost, Nieuw Stalberg, Hoek 12, Ons Huis en Baarlosestraat- Molenkampweg.

In heel Nederland is voor 37.500 woningen subsidie aangevraagd. De minister heeft aan 23.500 woningen in totaal 164 miljoen toegekend.

­ EINDE PERSBERICHT ­


1