Gemeente Venlo


Persbericht
Datum 17 december 2009 Nr. 217

Uitkomsten van de inspraak KazerneKwartier bekend
Venlo kiest voor multifunctioneel stadion aan de Maas De gemeente Venlo heeft alle reacties verwerkt die zijn binnengekomen tijdens de Expositie en de stadsdebatten over de plannen voor het KazerneKwartier. Deze zijn nu verwerkt in een zogenoemde Nota van Aanbevelingen: de aanbevelingen van de stad aan het bestuur. De komende maanden wordt alles verder uitgewerkt tot twee mogelijke richtingen voor de ontwikkeling van het KazerneKwartier. Hierover neemt de nieuwe gemeenteraad in april 2010 een besluit.

Bijna drieduizend belangstellenden bezochten twee maanden geleden de grote expositie in het KazerneKwartier. Daarnaast namen nog eens duizend mensen deel aan de diverse discussieavonden. Venlonaren gaven massaal aan voorstander te zijn van een nieuw multifunctioneel voetbalstadion in het KazerneKwartier, het liefst gelegen aan de Maas. Daarnaast werden ook veelvuldig voorzieningen genoemd als een zwembad, een schaatsbaan en indoor sportvoorzieningen. Men gaf aan dat het in ieder geval voorzieningen moeten zijn die voor levendigheid zorgen in het gebied. Ook moet het KazerneKwartier een goede aansluiting krijgen met het centrum van Blerick en met de binnenstad van Venlo via een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug.

De op de Expositie getoonde studentenontwerpen mochten op grote belangstelling en positieve reacties rekenen. Het model "Arcadie aan de Maas" was de favoriet van het publiek. De vakjury koos voor het ontwerp "Grow your city higher". Van de modellen van de stedenbouwkundige bureaus waren Plezier aan de Maas, De Lijnstad en Sporten in het Fort de drie favorieten.

De komende maanden werkt de gemeente twee deelgebiedstudies uit voor het KazerneKwartier, één voor het zuidelijke deel en één voor het noordelijke deel. De nieuwe gemeenteraad neemt hierover in april 2010 een besluit. Zij bepaalt daarmee ook definitief de locatie voor het multifunctioneel voetbalstadion. De voorkeursvariant wordt vervolgens uitgewerkt tot één definitief eindbeeld.

De ontwerpen en de uitkomsten van `het gesprek met stad' zijn (onder Nota van Aanbevelingen) te downloaden via www.venlovernieuwt.nl

­ EINDE PERSBERICHT ­

www.venlovernieuwt.nl